Dragnea și Ponta siguri de victoria lui Dorel Coica

Președintele PSD Liviu Dragnea și fostul premier, deputatul Victor Ponta sunt siguri că actualul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, va mai câștiga un mandat la cârma Primăriei. Cei doi lideri sunt prezenți azi, 28 mai la Satu Mare pentru a susține candidații în alegerile locale din 5 iunie.

La finalul unei ședințe cu aleșii social-democrați din județul Satu Mare, cei doi lideri au organizat o conferință de presă. La întâlnirea cu jurnaliștii, alături de Liviu Dragnea și Victor Ponta au participat și președintele organizației PSD Satu Mare, deputatul Octavian Petric, respectiv primarul Dorel Coica.

„În Satu Mare eu cred că PSD-ul va face un scor foarte bun. Eu cred că în mod firesc Doru Coica va câștiga din nou un mandat ca și primar al municipiului Satu Mare. Are în spate un partid serios, responsabil, care a făcut pentru județul Satu Mare, nu e vorba de laudă, e vorba de date statistice, ceea ce din păcate nu a făcut nici un guvern până în 2012”, a declarat Liviu Dragnea.

Referitor la proiectele candidatului PSD pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare, Dragnea a sublinia faptul că „pentru municipiul Satu Mare, Doru Coica are un program de dezvoltare foarte serios, foarte bine articulat, cu obiective importante, nu cu obiective de nivel mic, care să păcălească oamenii”.

De asemenea, liderul PSD a subliniat faptul că intră în reabilitare Podul Decebal, iar cu privire la al treilea pod peste Someș că acesta a intrat în procedura de licitație a proiectului tehnic.

„Satu Mare este sigurul municipiu care a finalizat toate locuințele care au fost repartizate prin ANL, prin Ministerul Dezvoltării și prin guvernarea noastră”, a subliniat Dragnea.

Liderul PSD consideră că atât în județul Satu Mare, cât și în toată România „se simte un curent destul de favorabil pentru PSD. Vom câștiga toate primăriile pe care le avem acum și vom mai câștiga și în unele locuri în care puțini se așteaptă. Vom avea un vot politic semnificativ pentru Consiliul Județean, în așa fel încât PSD-ul să facă parte din conducerea acestei instituții”.

În luarea de cuvât, fostul premier, deputatul Victor Ponta, a declarat că „la Satu Mare, prin compoziția etnică și politică, e o situație întotdeauna specială. În 2012 am reușit să câștigăm aici cu domnul Coica pentru că față de votul etnic pentru candidatul UDMR, noi am propus un candidat pe un vot profesional, pe un vot de competență, și așa, Doru Coica a fost ales primar. Eu nu cred că domnul Coica trebuie votat doar pentru că e român. Trebuie votat pentru că e un primar bun. Doru Coica a făcut multe lucruri ca primar. Eu știu de câte ori a venit la mine și la alți miniștrii să ceară fonduri, să acceseze programe, să continue proiecte pentru municipiu și din punctul ăsta de vedere sper ca votul din 5 iunie să fie un vot pentru competență. Apelul meu este NU către un vot etnic, ci către un vot pentru un gospodar”.

După conferința de presă, Liviu Dragnea, împreună cu o parte dintre primarii PSD, au ieșit în mijlocul sătmărenilor din centrul municipiului reședință de județ.

PSD1

PSD2

PSD3

PSD4

PSD5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.