Prichindeii au ascultat povestea Someșului

gradinite1

gradinite2

gradinite3

Sute de preșcolari au luat astăzi, 27 mai, cu „asalt” malurile Someșului. Astfel, în zona de picnic din Micro 16 a avut loc a doua activitate de tip outdoor din cadrul proiectului „Satu Mare pentru copii” iniţiat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ), conceput pentru a facilita cunoaşterea de către copii a principalelor obiective turistice ale judeţului.

Prin activitatea outdoor: „Someşul, o poveste curgătoare” s-a urmărit însuşirea unor noţiuni geografice despre râul Someş, cunoaşterea de către copii al acestui curs de apă, mediul de viaţă, zonele de agrement şi relaxare și potenţialul navigabil.

Copiii au ascultat povestea Someșului, evenimentele inundațiilor din 1970, au studiat flora și fauna râului, respectiv a malurilor, realizând ierbare, au plantat puieți, au construit adăposturi pentru micile vietăți ale zonei (cuiburi, mușuroaie), au învățat despre poluare, filtrare, etc.

Această activitatea a fost coordonată și organizată de către Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 cu sprijinul Primăriei Satu Mare, a Agenţiei de Protecţie a Mediului și cu implicarea directă a 21 de educatoare de la grădinițele din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.