Fabrica de experimente: Elevii sătmăreni colorează știința

fabrica

O echipă a oamenilor „schimbă-lume”, cum le place lor să-și spună, vine cu o idee inedită – Fabrica de experimente, o inițiativă a 20 de tineri din toată țara. Lansarea primei truse cu experimente, ce are ca scop sprijinirea copiilor în asimilarea informațiilor teoretice din cadrul orelor de fizică și chimie, va avea loc sâmbătă, 28 mai, la ora 10.00, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare. Din echipa inițiatorilor face parte și Iris Roatiș, elevă în cadrul liceului gazdă.

După mai bine de zece luni de muncă voluntară, „Fabrica de experimente” este pregătită să-și lanseze prima trusă cu experimente pentru a sprijini copiii în asimilarea informațiilor teoretice din cadrul orelor de fizică și chimie alături de părinți.

Motto-ul lor, „Colorăm știința!”, reflectă modul practic prin care aceste materii exacte se pot transforma în ceva simplu și captivant. De asemenea, un alt obiectiv pe care și l-au propus e să faciliteze o relație plăcută și deschisă între copii și părinți.

Trusele conțin toate materialele necesare realizării celor 17 experimente, o cărticică cu explicații științifice pe nivele de dificultate și acces la video-urile care îndrumă pas cu pas curioșii. Primul eveniment, la care 30 de copii defavorizaţi din judeţul Satu Mare se vor bucura în premieră de aceste truse, poartă numele „Fabrica de experimente-Roadshow for Charity” şi va avea loc sâmbătă, 28 mai.

Este un proiect finanţat de „YouthBank” şi de președintele Consiliului Județean, Adrian Ştef, și va fi organizat cu sprijinul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare care oferă laboratorul de chimie ca locaţie de desfăşurare.

Iris a reuşit să strângă 11 voluntari din Satu Mare, pregătindu-le multe surprize şi cadouri copiilor, sperând că le vor deschide orizontul spre lumea ştiinţei. În cadrul evenimentului, copiii alături de voluntari, vor face trei experimente capitivante folosind trusele „Fabrica de experimente”, iar la sfârşit, doi invitaţi speciali le vor contura lumea ştiinţei, încercând să îi atragă înspre acest domeniu.

La sfârşit, micii cercetători vor fi premiaţi, având oportunitatea să adreseze orice curiozitate celor doi profesori. Scopul proiectului este de a facilita înţelegerea fizicii şi a chimiei cu ajutorul materialelor puse la dispoziţie de către voluntari, oferind copiilor o experienţă completă de învățare prin îmbinarea practicului cu teoreticul.

Această idee a fost finanțată de programul YouthBank Satu Mare, cu sprijinul Coordonatorulului Local SamStudia, Coordonatorului Național Fundația pentru Implicarea Tinerilor și al Partenerului Local Dräxlmeier, precum și cu sprijinul Hotel Astoria, Coco Lounge si Ansist SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.