Arheologii Muzeului Județean se mută în casă nouă

Începând de astăzi, 27 mai, arheologii Muzeului Județean Satu Mare vor putea lucra în condiții civilizate, după ce Consiliul Județean a investit în modernizarea unor spații lăsate în paragină, aflate în incinta unei clădiri din curtea instituției. Inaugurarea noilor spații a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, dar și ai angajaților muzeului.

Astfel, arheologii care până acum se înghesuiau într-o singură încăpere, începând de astăzi au la dispoziție mai multe birouri, un spațiu pentru arhivă, grupuri sanitare, etc.
Directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, spune că „clădirea în care își va desfășura activitatea Secția de Arheologie a Muzeului Județean Satu Mare este o clădire pe care am recuperat-o în instanță. Foștii chiriași, sau proprietarii care nu erau pe drept au distrus aici absolut tot și ne-am trezit într-o clădire foarte mare, în care ploua, în care nu erau nici un fel de instalații, nu erau uși, nu erau geamuri. Am spus că dacă tot am făcut efortul acesta și dacă ne-am luptat în instanță ca să recâștigăm un bun al comunității, suntem obligați să îl și păstrăm așa cum trebuie. Așa că, noi am beneficiat de sprijinul substanțial al Consiliului Județean Satu Mare și am refăcut din temelii această clădire, căreia i-am dat utilități diverse. O mare parte, într-adevăr este a Secției de Arheologie, o încăpere mare avem pentru arhiva muzeului și o parte este pentru atelierul restaurare lemn”.

Președintele Consiliului Județean a vorbit despre importanța unor asemenea investiții și a subliniat faptul că proiectele de modernizare a muzeului vor continua și pe viitor.

muzeu9

muzeu8

muzeu2

muzeu4

muzeu7

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.