Sute de copii, în vizită la pompieri

pompieri1

pompieri2

În cursul acestei săptămâni, peste 600 de preşcolari au fost primiţi în vizită la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare, în cadrul programului „Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Copiii s-au arătat încântați de dotările autospecialelor pentru stingerea incendiilor, de accesoriile specifice utilizate pentru descarcerare, dar şi de ambulanţele SMURD.

Totodată, pompierii şi paramedicii, în cadrul atelierelor de informare preventivă, pregătite în prealabil de salvatori, au urmărit să transmită vizitatorilor câteva noţiuni elementare de specialitate în vederea ridicării nivelului de conştientizare al tinerei generaţii cu privire la importanţa adoptării unui comportament corespunzător pentru fiecare situaţie de urgenţă care ar putea să o surprindă la un moment dat.

Pe parcursul vizitei, cei mici au fost cel mai mult impresionaţi de faptul că au putut vedea cum este stins un incendiu, dar mai ales că au fost lăsaţi să folosească furtunul de refulare utilizat pentru stingerea incendiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.