Opt beneficii ale căpșunelor

capsune

În această perioadă le găsim pe toate tarabele și în magazine, le consumăm ca și desert, dar știm oare cât bine pot face organismului nostru? Vă prezentăm câteva dintre cele mai importante beneficii ale căpșunelor, unele dintre ele putând chiar să vă surprindă.

1.Sunt bogate în antioxidanți, fiind o sursă importantă de vitamina A și C, ceea ce ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

2.Protejează împotriva cancerului-studiile arată că anumite componente ale căpșunelor pot bloca dezvoltarea celulelor canceroase.

3.Luptă împotriva bolilor de inimă-anitoxidanții din căpșune reduc colesterolul și îmbunătățesc circulația sângelui, reducând riscurile unui atac de cord.

4.Protejează pielea de leziuni-consumul de căpșune îmbunătățește aspectul deteriorat al pielii, datorat expunerii excesive la soare, acneei sau altor leziuni.
Măștile de față din căpșune redau strălucirea tenului și previn ridurile.

5.Îmbunătățesc sănătatea creierului-incluzând căpșunele în dieta zilnică, pot ajuta la prevenirea îmătrânirii creierului, având capacitatea de a lupta cu stresul, pierderi de memorie, sau boli ca Alzheimer ori demență.

6.Ajută la detoxifierea organismului prin conținutul de vitamina A și C.

7.Conținut bogat în mangan, acesta fiind necesar pentru funcționarea optimă a sistemului nervos.

8.Susțin o sarcină sănătoasă prin conținutul ridicat de acid folic, care ajută la buna funcționare și dezvoltare a celulelor și țesuturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.