„Ecouri cotidiene” la Castelul Karolyi

castel

Muzeul „Ştefan Jäger” din Jimbolia în colaborare cu Theophil Soltész şi Sergiu Dima (fotografi),Muzeul Judeţean Satu Mare, Secţia Carei-Tăşnad, organizează expoziţia de fotografie „Ecouri cotidiene”, vernisajul căreia va avea loc la Castelul Karolyi, sâmbătă, 28 mai, la ora 15.00.

Jimbolia, oraşul cu aproximativ 12.000 de locuitori din vestul României, există astăzi datorită șvabilor. Deși au trecut mai bine de 25 de ani de la marele exod al populației germane din această zonă, localitatea este încă impregnată cu elemente ce țin de cultura șvăbească. Elemente de arhitectură, elemente ce țin de limbaj, de organizarea gospodăriei sau personalități care au marcat devenirea comunității, toate au în comun suflarea șvăbească. Istoria locului este încă vie! Lucrurile stau în felul acesta datorită unor modele care încă trăiesc prin ceea ce au lăsat în urmă.

Ștefan Jäger va fi viu întotdeauna prin mărturia pe care a lăsat-o cu privire la modul de viață al șvabilor din Banat. Privind lucrările sale, dincolo de măiestria folosirii pensulei, se observă o lume aflată în bună rânduială, o atmosferă sănătoasă pentru suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.