Odoreul a câștigat două noi proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro

berindan_25_may_2016_90927

drumuri_agricole_25_may_2016_81599

gradinita_veche_25_may_2016_74008

Două proiecte majore pentru comunitatea din Odoreu au fost selectate pentru finanțare în cursul zilei de marți, 24 mai. Este vorba despre reabilitarea unor tronsoane de străzi din satele Berindan , Mărtinești și Odoreu, care practic închid lucrările de infrastructură de pe raza localității, dar și despre modernizarea Grădiniței cu program normal din Odoreu. Valoarea cumulată a celor două proiecte este de aproape 1,5 milioane de euro.

„În ceea ce privește proiectul referitor la străzi, este vorba despre lucrări de asfaltare, amenajare șanțuri și reabilitarea trotuarelor. Practic, cu acest proiect închidem lucrările de modernizare a drumurilor în localitățile Berindan, Mărtinești și Odoreu”, ne-a declarat primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.

Valoarea proiectului de reabilitare a tronsoanelor de drum din Berindan, Mărtinești și Odoreu este de 1.000.000 de euro.

Un alt proiect selectat pentru finanțare este și cel care vizează modernizarea Grădiniței cu program normal din centrul comunei Odoreu.

„Avem în vedere o reabilitare completă a grădiniței vechi de pe strada Republicii, amenajarea curții, împrejmuirea cu gard, vor fi asigurate toate dotările de interior, amenajarea sistemului de supraveghere dar și dotarea cu mobilier nou”, spune edilul din Odoreu.

Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 402.934 euro.

„Sunt două proiecte esențiale pentru comunitatea din Odoreu. Proiectul cu drumurile rezolvă și în satele Berindan și Mărtinești reabilitarea străzilor. Practic închidem lucrările de infrastructură pe raza comunei noastre”, a subliniat Dumitru Pop.

Edilul din Odoreu spune că cel mai probabil, lucrările aferente celor două proiecte vor începe în primăvara anului viitor.

Proiectele edilului din Odoreu nu se opresc însă aici. Azi (25 mai) dimineață, a fost depus pentru finanțare și un alt proiect. Este vorba despre modernizarea drumurilor agricole din comună, proiect care urmează să fie selectat pentru finanțare în perioada imediat următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.