Prichindeii așteptați în vizită de pompierii sătmăreni

pompieri

Începând de azi, 23, până vineri, 27 mai, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare își redeschide larg porțile pentru preșcolarii grădinițelor din județ. Prichindeii sunt așteptați zilnic, în intervalul orar 09.00-14.00.

Conform programului, în perioadă mai sus menționată, vor fi efectuate concursuri, acțiuni de informare și educare preventivă, în cadrul cărora vizitatorii se vor putea familiariza cu tehnica și mijloacele de intervenție în caz de producere a unor situații de urgență și modul de folosire al acestora, vor avea posibilitatea de a observa aspecte din activitatea profesională a pompierilor și vor putea asista la proiecții de filme educative cu tematică specifică situațiilor de urgență.

Totodată, se vor organiza exerciții demonstrative având ca temă stingerea de incendii, acordarea primului ajutor medical unor persoane rănite, căutare — salvare cu echipaj canin, etc. și se vor distribui materiale informative sub formă de broșuri, pliante, flyere, tinerilor și invitaților, explicându-li-se cum trebuie să reacționeze în cazul producerii unui incendiu, cutremur sau a unei alte situații de urgență.

Cei interesați, sunt așteptați, atât la sediul unitatii din Satu Mare, cât și la subunitățile din Cărei, Negrești-Oaș, Tășnad și Turț.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.