Contribuabilii trebuie să declare veniturile obţinute în străinătate până la 25 mai

Calculator taxe
Calculator taxe

Cetăţenii români cu domiciliu în România care au realizat venituri din străinătate în 2015, trebuie să completeze şi să depună Declaraţia 201 privind veniturile realizate în străinătate până în 25 mai 2016.

Excepţie fac veniturile reprezentând salariile plătite de un angajator străin pentru activitățile desfășurate în străinătate.

Cetățenii străini care au obținut rezidența fiscală în România, au fost prezenți în țară mai mult de 183 zile sau au centrul intereselor vitale în România au de asemenea obligația de a depune Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate.

Formularul se poate completa online accesând www.eguvernare.ro şi utilizând un certificat digital. Alternativ, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poștă, sau depus direct la registratura administrației fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului.

Persoanele fizice cu domiciliul în România, care au o şedere în străinătate mai lungă de 183 de zile pe an și rezidență fiscală în altă țară, trebuie să completeze un chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale la plecarea din România și să îl trimită prin poștă la administrația fiscală în a cărei rază teritorială se află domiciliul său. Chestionarul poate fi descărcat de la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/A2_74_2012.pdf.

În cazul veniturilor deja impozitate în țara în care au fost realizate, este necesară anexarea documentelor justificative privind venitul realizat şi impozitul plătit, eliberate de autoritatea din ţara în care s-a obţinut venitul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.