Cavaleri, doamne și domnițe, în „Noaptea Muzeelor”, la Castelul Karolyi (Galerie foto)

În noaptea de sâmbătă, 21 spre duminică, 22 mai, Castelul Károlyi a fost gazda unei suite de manifestări dedicate „Nopții Muzeelor”. Evenimentul s-a desfășurat între orele 09.00 şi 00.30. În intervalul orar 19.30-23.00 organizatorii au pregătit un program artistic variat.

Manifestările au debutat la ora 19.30 cu o paradă a animatorilor în costume de epocă în jurul castelului şi pe străzile din centrul oraşului, apoi au continuat cu prima parte a recitalului de clarinet în aer liber pe balconul Castelului Károlyi, susţinut de „Trioul de Suflători” al Filarmonicii de Stat Arad. Evenimentul a continuat în „Sala Cavalerilor”, unde a avut loc o prezentare de modă din creaţiile designerului Bagosi (Bodor) Andrea, completată de dansuri de societate în compania dansatorilor de la „Lead & Follow”, pregătiţi de Bagosi Zoltán.

În jurul orei 21.00 a avut loc un recital de muzică clasică – pian şi voce prezentat de Tyukodi Viktória – pian, Poosz István – voce, şi prof. Mentes Maria – pian, urmat de a doua parte a recitalului de clarinet susţinut de „Trioul de Suflători”. Timp de un sfert de oră toţi cei prezenţi în „Sala Cavalerilor” au avut posibilitatea să danseze vals, alături de personajele costumate în haine de epocă. Programul artistic s-a încheiat în jurul orei 23.00 cu un concert de percuţie plin de surprize şi multă energie în compania lui Cserey Csaba.

În perioada desfăşurării manifestărilor artistice, animatori, membri ai formaţiei de dans „Magic Dance” alături de coordonatoarea Raluca Păvăluc de la Centrul Cultural Carei, membri ai trupei de teatru de amatori de la Centrul Cultural Carei, dar şi voluntari costumați în haine de epocă au întreţinut atmosfera în sălile castelului.

La manifestări au fost prezenţi şi Baronul Ştefan Ferenczi – Mare Protector al Cavalerilor Teutoni al Sfintei Marii de Ierusalim, respectiv E.S. Tiselita Viorel Radu – Nobil Cavaler al Ordinului Cavalerilor de Malta, precum şi arcaşii tradiţionali „Corvus Regia”.

Prezentatorii evenimentului au fost Hágó Attila Nándor, şef de secţie la Muzeul Judeţean Satu Mare, secţia Carei şi Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul Fundaţiei Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károyi”.

Pe toată durata manifestărilor, Castelul din Carei a fost vizitat de aproximativ 1.500 de persoane, de toate vârstele.

cavaleri1

cavaleri2

cavaleri3

cavaleri4

Parada Costume

cavaleri5

cavaleri6

cavaleri7

cavaleri8

cavaleri9

cavaleri10

cavaleri11

cavaleri12

cavaleri13

cavaleri14

cavaleri15

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.