„Festivalul Luminii”, la Negrești-Oaș (Foto)

Copii dar și adulți au participat sâmbătă (21 mai) seara, la „Festivalul Luminii”, eveniment organizat în parcul din centrul orașului Negrești-Oaș. Scopul acțiunii a fost de a dezvălui frumusețea care vine din lucrurile mărunte și a faptului că dacă simțim, trăim și iubim, nu avem de ce să nu fim fericiți.

„Frumusețea vine din lucruri mărunte. O seară plină de lumină, în care centrul orașului nostru a prins viață și iubire. A vibrat prin fiecare suflet! Mici și mari, cercetașii ne-au dat o lecție de viață: este simplu să fii fericit, dar este greu să fii simplu. Să învățăm de la ei, să ne iubim unii pe alții, să ne respectăm și să fim fericiți!”, spune primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Ideea organizării „Festivalului luminii” a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci „Seara Viselor Împlinite”, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate.

De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de „Festivalul Luminii”, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe centre locale.

Evenimentul din Negrești-Oaș a fost organizat de Cercetașii României, cu sprijinul Primărie din oraș.

festival1

festival2

festival3

festival4

festival5

festival6

festival7

festival8

festival9

festival10

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.