Teodor Meleșcanu vine la Satu Mare

Melescanu

ALDE Satu Mare găzduiește vizita lui Teodor Meleșcanu pentru trei zile. Acesta va participa la o dezbatere cu reprezentanții mediului de afaceri sătmărean unde va răspunde întrebărilor venite din partea auditoriului.

De asemenea, Meleșcanu va participa la întânirile cu cetățenii programate pentru sâmbătă, 21 și duminică, 22 mai, în Piața Mare și Piața de Vechituri de la ora 09.00. Totodată, alături de candidații ALDE Satu Mare, sâmbătă, va participa la întâlnire internațională a Cluburilor „Drum Bun” și la „Festivalul Căpșunelui” de la Halmeu, iar duminică la Bixad, Certeze și la Botiz la inaugurarea sălii de fitness din comună.

Meleșcanu, în vârstă de 74 de ani, a fost eliberat, pe 4 decembrie, din funcția de consilier de stat pe probleme de securitate din cadrul Cancelariei prim-ministrului prin decizia premierului Dacian Cioloș.

El a fost numit consilier pe probleme de securitate și apărare de Victor Ponta, în noiembrie 2014, după alegerile prezidențiale în care Meleșcanu a candidat ca independent, obținând 1,09% și declarându-și sprijinul pentru candidatul PSD, Victor Ponta, în cel de-al doilea tur de scrutin. Anterior campaniei, el deținuse funcția de director al SIE, din februarie 2012.

După primul tur al alegerilor prezidențiale, Meleșcanu a deținut și funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce Titus Corlățean și-a dat demisia, din cauza scandalului legat de votul din diaspora. Pe fondul aceluiași scandal, Meleșcanu a condus MAE doar opt zile, fiind înlocuit ulterior de Bogdan Aurescu și devenind consilier al premierului.
A făcut parte din guvernul lui Călin Popescu Tăriceanu, în perioada 2004-2008, fiind ministru al Apărării Naționale și ministru interimar al Justiției, la acea dată făcând parte din PNL.

Ministru de externe în Guvernul Văcăroiu (1992-1996) și senator PDSR, Meleșcanu a fondat Alianța pentru România în 1997, împreună cu mai mulți foști membri PDSR, iar în 2002 a intrat în PNL, ca urmare a fuziunii prin absorbție a ApR cu liberalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.