Prima reuniune a Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020

program

Prima reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a avut loc joi, de 19 mai. Programul are un buget total de 66 de milioane de euro, și vizează mai multe județe din țară, printre care și Satu Mare.

În cadrul reuniunii a fost aprobată distribuția alocărilor financiare, precum și valoarea maximă a finanțării care va fi acordată unui proiect, în funcție de prioritatea căreia i se adresează.

Programul Operațional Comun România-Ucraina ENI 2014-2020, pentru care MDRAP are rolul de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeană în data de 17 decembrie 2015.

Programul are un buget total de 66 milioane de euro și se adresează cooperării transfrontaliere între România (județele Botoșani, Suceava, Tulcea, Satu Mare, Maramureș) și Ucraina (oblasturile Odessa, Ivano-Frankivsk, Zakarpatska, Cernăuți din Ucraina).

Obiectivul general al programului este dezvoltarea economică și creșterea calității vieții oamenilor din aria programului, prin investiții comune în educație, economie, cultură, infrastructură și sănătate, asigurând în același timp siguranța și securitatea cetățenilor din cele două țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.