Minerale de o rară frumusețe, expuse la Muzeul Țării Oașului (Galerie foto)

63 de flori de mină, dintre care unele sunt extrem de rare, pot fi văzute începând de astăzi, 20 mai și până în data de 17 iunie, la Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș. La vernisajul expoziției „Florile minerale ale Maramureșului în Țara Oașului” ce a avut loc azi, la ora 13.00, a participat și primarul din Negrești, Aurelia Fedorca.

„O expoziție prețioasă la propriu și la figurat a Muzeului de Mineralogie din Baia Mare la Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș. Le mulțumesc oaspeților noștri pentru că au acceptat invitația de a expune în muzeul nostru una din cele mai mari colecţii regionale de minerale din Europa. Expoziţia prezintă un număr de 63 de flori minerale de o excepţională frumuseţe, unele fiind rarităţi mondiale sau chiar unicat. Dintre aceste minerale, unele au fost expuse pentru prima oară în Maramureş, cum ar fi rodocrozitul. Mineralele sunt reprezentative pentru minele din zonă: Baia Sprie, Cavnic, Herja, Săsar, Valea Roşie, Băiuţ, Ţibleş, Turţ, etc. Dacă nu ați fost la vernisaj, vă invit să vizitați expoziția până în 17 iunie”, spune primarul Aurelia Fedorca.

Expoziţia se adresează atât publicului din Negreşti-Oaş, cât şi turiştilor vizitatori ai muzeului: studenţi, elevi, adulţi, precum şi specialiştilor în domeniu (aflându-se în trecere prin oraş), programul de vizitare fiind de luni până vineri, între orele 08.00 şi 16.00.

Această frumoasă colecţie poate fi admirată şi în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, care va avea loc în data de 21 mai, între orele 18.00 și 23.30, prilej cu care intrarea va fi liberă.

Expoziția este organizată de Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, respectiv Muzeul Țării Oașului, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Negrești-Oaș.

expo1

expo2

expo3

expo4

expo5

expo6

expo7

expo8

expo9

expo10

expo11

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.