Gabriel Leș a participat la expoziția dedicată industriei aeronautice

ministru1

Gabriel Les

Gabriel Les2

În perioada 18-20 mai, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a organizat la cea de-a VI-a ediţie a „Expoziţiei internaţionale dedicate industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – BSDA 2016”. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Complexului expoziţional ROMAERO S.A. Alături de ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, la eveniment a participat și secretarul de stat în MApN, sătmăreanul Gabriel Leș.

La această ediţie, aeronave ale Forțelor Aeriene Române: MiG-21 Lancer, C-27 J Spartan, IAR-99 Șoim și IAR-330 Puma SOCAT, au executat zboruri demonstrative, iar militari ai Direcției Generale de Informații a Apărării au efectuat, în prima zi a expoziției (miercuri) un exercițiu de combatere a terorismului.

În cadrul expoziției, vizitatorii au putut să vadă avioane din dotarea Forțelor Aeriene, alături de tehnică a Forțelor Terestre și Navale.

De asemenea, sediul Universității Naționale de Apărare „Carol I” a găzduit astăzi, 20 mai, „Ziua financiarilor militari”. La eveniment au participat atât ministrul Apărării Naționale cât și secretarul de stat Gabriel Leș.

În luarea de cuvânt, ministrul Mihnea Motoc a subliniat faptul că „evoluţiile actuale la nivel macroeconomic ne obligă la determinare şi perseverenţă în asigurarea resurselor financiare necesare îndeplinirii cu succes a misiunilor ce revin forţelor noastre armate. Nu mai puţin importantă este realizarea bunei gestiuni a resursei financiare alocate apărării, în condiţiile în care sarcinile şi obiectivele armatei nu au cunoscut şi, în mod obiectiv, nu pot cunoaşte, diminuări care să nu afecteze securitatea naţională”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.