Relația părinte-copil, văzută de psihologul Gaspar Gyorgy

Gaspar Gyorgy, psiholog clinician și psihoterapeut relațional a susținut miercuri, 18 mai, o conferință publică la Satu Mare, la invitația Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu”. Evenimentul a fost posibil cu susținerea Primăriei și Consiliului Local Satu Mare. Tema conferinței a fost bazată pe construirea unei relații sănătoase părinte-copil.

A fost una dintre primele conferințe publice cu teme de educație parentală care s-au organizat la Satu Mare, un experiment care s-a dovedit benefic, util și de mare actualitate având în vedere numărul mare de participanți. Sala filarmonicii s-a umplut de oameni dornici să învețe să aibă o relație bună cu copiii lor, cu partenerul și familia extinsă, pornind de la propria persoană.

În sală au fost prezenți și foarte mulți psihologi interesați de noutăți în domeniu pe care au dorit să le afle de la un confrate cu foarte bune referințe în domeniu, care este membru fondator și președinte al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie și care coordonează un program de formare în psihoterapia familiei.

A fost o oră și jumătate de informație de bună calitate, menită să răspundă multor probleme legate de educația copiilor dar și cu redescoperirea copilului din fiecare. Au fost oameni în sală cărora li s-au relevat multe aspecte legate de relațiile cu copiii și familia, unii dintre ei ștergându-și, pe alocuri, câteva lacrimi de eliberare.

În sală au fost prezenți spectatori și din Carei, Baia Mare, Sighet, Marghita, etc. După conferință a urmat o sesiune de întrebări adresate de participanți la care invitatul a încercat să ofere răspunsuri, după care acesta a acordat cu bucurie autografe doritorilor, pe cartea intitulată „Copilul invizibil”, apărută la Editura „Curtea Veche” în 2016, pe care a lansat-o și la Satu Mare.

Gaspar Gyorgy

Gaspar2

Gaspar3

Gaspar4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.