Protecția Copilului răspunde acuzațiilor aduse de Vasile Dârle

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare răspunde acuzațiilor președintelui Sindicatului Asistenților Personali, Maternali și Sociali, Vasile Dârle, formulate în cadrul ședinței de astăzi, 19 mai, a Comisiei de Dialog Social cu privire la drepturile bănești câștigate în instanță de către asistenții maternali.

„Referitor la tema pusă în discuție în sedinta Comisiei de Dialog Social de la nivelul Instituției Prefectului de către domnul Vasile Dârle, în calitate de președinte al Sindicatului Asistenților Personali, Maternali și Sociali din județul Satu Mare, cu privire la executarea hotărârilor judecătorești rămase definitive pronunțate în Dosarele nr. 1060/83/2014 și nr. 2748/83/2014, facem următoarele precizări:

Atât Consiliul Județean Satu Mare cât și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Satu Mare și-au exprimat întreaga disponibilitate pentru punerea în executare a obligațiilor stabilite de către instanță în sarcina acestora.

Astfel, în ceea ce privește obligația de plată privind acoperirea cheltuielilor de cazarmament, aceasta a fost dusă la îndeplinire în totalitate (conform Protocolului de colaborare intervenit între Sindicatul Asistenților Personali, Maternali și Sociali din Județul Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Satu Mare încă din data de 03.03.2014).

Cu privire la obligația de plată a compensației bănești egale cu indemnizația aferentă concediului legal de odihnă neefectuat pe anii 2011-2014, având în vedere faptul că prin hotărârile judecătorești pronunțate în dosarele mai sus menționate, cuantumul concret al acesteia nu a fost determinat, în vederea punerii în executare, de comun acord cu sindicatul, s-a dispus efectuarea unei expertize contabile, independente, sumele stabilite prin acest Raport de expertiză fiind deja achitate parțial confom graficului de plăți, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în tranșe (15% achitat până în prezent, din care 5% pe anul 2015, respectiv, 10% pe anul 2016).

Ca urmare, singurul diferend în punerea în executare a acestei de urmă obligații, vizează strict cuantumul acesteia stabilit prin Raportul de expertiză întocmit.

În ceea ce privește sumele vehiculate în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Instituției Prefectului, de reprezentantul Sindicatul Asistenților Personali, Maternali și Sociali din județul Satu Mare, ca și obligație de plată, nu avem cunoștință despre proveniența sau elementele pe care se sprijină calculul acestora.

                                                                                                                               DGASPC Satu Mare”.

Protectia copilului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.