Florile minerale ale Maramureşului în Ţara Oaşului

Vineri, 20 mai, la ora 13.00, are loc vernisajul expoziţiei temporare „Florile minerale ale Maramureşului în Ţara Oaşului”, care se va desfăşura la Muzeul Ţării Oaşului, Galeria de artă „Dr. Mihai Pop”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza”, fiind susținut de Primăria și Consiliul local Negrești-Oaș.

Sunt expuse eşantioane minerale din colecţia muzeului băimărean, cel mai reprezentativ muzeu cu acest specific din ţară şi care deţine una din cele mai mari colecţii regionale de minerale din Europa.

Expoziţia prezintă un număr de 63 de flori minerale de o excepţională frumuseţe, unele fiind rarităţi mondiale sau chiar unicat. Dintre aceste minerale, unele au fost expuse pentru prima oară în Maramureş, cum ar fi rodocrozitul.

Mineralele sunt reprezentative pentru minele din zonă: Baia Sprie, Cavnic, Herja, Săsar, Valea Roşie, Băiuţ, Ţibleş, Turţ, etc.

Expoziţia se adresează atât publicului din Negreşti-Oaş, cât şi turiştilor vizitatori ai muzeului în perioada 20 mai – 17 iunie: studenţi, elevi, adulţi, precum şi specialiştilor în domeniu (aflându-se în trecere prin oraş), programul de vizitare fiind de luni până vineri, între orele 08.00 şi 16.00.

Această frumoasă colecţie poate fi admirată şi în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, care va avea loc în data de 21 mai, între orele 18.00 – 23.30, prilej cu care intrarea va fi liberă.

Flori minerale

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.