Asociația „Stea” răspunde acuzațiilor lui Adrian Cozma

Ziua familiei1

Conducerea Asociației „Stea” a formulat azi, 18 mai, un drept la replică la declarațiile făcute de candidatul PNL la Primăria Satu Mare, Adrian Cozma. Acesta a criticat prezența primarului Dorel Coica la „Ziua Familiei” organizată duminică, 15 mai de către Asociația „Stea” și susține că acțiunea a avut un iz electoral.

„În legătură cu comunicatul de presă al domnului Adrian Cozma legat de evenimentul organizat de Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială cu ocazia „Zilei Internaționale a Familiei”, dorim să menționăm următoarele:

Evenimentul din data de 15 mai 2016 a fost unul PUBLIC, anunțat în presa sătmăreană în zilele de 12 și 13 mai printr-un comunicat de presă în care toți sătmărenii au fost invitați să participe, indiferent de culoare politică, clasă socială, sex și vârstă.

În ceea ce privește remarca domnului Cozma legată de bugetul alocat Asociației Stea în anul 2016, față cel din 2015, menționăm faptul că suma totală alocată în anul 2015 a fost de 92000 lei (prin HCL 25/2015 si HCL 84/2015) iar în acest an, de 111.700 lei, neputând fi vorba de triplare a bugetului, așa cum susține domnul Adrian Cozma. Creșterea bugetului este datorată creșterii numărului de persoane care beneficiază de serviciile sociale furnizate de Asociația Stea, ajungând de la 228 în anul 2014 la 534 în 2015. În aprilie 2016, Asociația Stea a încheiat două mari proiecte din fonduri externe care au finanțat în proporție de 58% serviciile noastre sociale în ultimii 2 ani. Continuitatea muncii noastre depinde de implicarea administrației și a comunității locale.

Referitor la informația transmisă de domnul Cozma, cităm: „ … în anul 2016, finanțările către alte 27 de asociații (sportive, culturale și de tineret), au fost de 200.000 de lei, finanțări prin Centrul Cultural GM Zamfirescu. O sumă nici măcar dublă față de cea primită de O SINGURĂ ASOCIAȚIE, asociația STEA, ca organizatoare a evenimentului electoral Ziua Familiei” – încheiem citatul, dorim să facem urmatoarele precizări:

-Asociația Stea nu face parte din organizațiile care sunt finanțate pentru activități culturale, sportive sau de tineret prin Centrul Cultural GM Zamfirescu ci, dintre cele care primesc co-finanțare pentru furnizarea de servicii sociale.

-Suntem departe de a monopoliza bugetul alocat ONG-urilor, în condițiile în care confom HCL 28/2016, sunt alte organizațții nonguvernamentale care au alocate sume ce depășesc bugetul alocat Asociației Stea: Asociaţiei Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare i-a fost alocată suma de 415.800 lei; Asociaţiei Surorile de Caritate ,,Sfântul Vincenţiu″ Satu Mare i-a fost alocată suma de 167500 lei; Asociaţiei Langdon Down Transilvania Satu Mare i-a fost alocată suma de 126000 lei, iar altele au finanțare publică comparabilă : Asociaţiei Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului Satu Mare i-a fost alocată suma de 105600 lei iar Asociaţiei ,,Sfântul Benedict″ pentru Autişti Satu Mare i-a fost alocată suma de 90100 lei.

De-a lungul anilor, Asociația Stea s-a bucurat de prezența, atenția și ajutorul OAMENILOR din Satu Mare. Aceștia au participat cu drag la evenimentele caritabile organizate de noi, la acțiunile în comunitate sau care pur și simplu ne-au trecut pragul, lăsând la poartă clasa politică din care fac parte, statutul lor sau alte „etichete” și trăind bucuria de a-și ajuta aproapele.

Subliniem încă o dată că Asociația Stea este o organizație nonguvernamentală, independentă, apolitică, fără afiliere confesională a cărei misiune este aceea de a contribui și de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil și tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăți responsabile.

                                                                                                                         Cristina Bala

                                                                                                                Director Asociația Stea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.