116 clase de a IX-a, în planul de școlarizare pentru anul 2016-2017

elevi

În planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017, la nivelul județului Satu Mare, sunt cuprinse 116 clase a IX-a în învățământul de stat, din care 81 clase învățământ liceal (40 de clase filiera teoretică, 30 de clase filiera tehnologică și 11 clase filiera vocațională) și 35 de clase învățământ profesional cu durata de 3 ani.

Pentru anul școlar 2016-2017, sunt de asemenea prevăzute 24 de locuri pentru învățământul special profesional și 232 de locuri pentru elevii de etnie romă, câte două locuri pentru fiecare clasă, peste numărul de locuri acordat prin planul de școlarizare.

În cazul învățământului profesional, pentru clasele a IX-a în care sunt două calificări profesionale, sunt alocate câte un loc suplimentar pentru candidații romi la fiecare calificare profesională.

Totodată, broșura „Admiterea în învățământul liceal și profesional 2016-2017”, editată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, a fost distribuită gratuit tuturor elevilor clasei a VIII-a din județ. Aceasta cuprinde informații legate de admitere și reprezintă un ghid util atât pentru elevii clasei a VIII-a cât și pentru părinții acestora, în vederea orientării școlare pentru clasa a IX-a.

Pe lângă versiunea tipărită, versiunea electronică se poate descărca de pe pagina web a inspectoratului școlar www.satmar.ro, secțiunea „Admiterea în învățământul liceal și profesional”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.