Coadă infernală la Vama Petea (Foto&video)

camioane Petea

Datorită restricțiilor de circulație pentru mașinile de mare tonaj impuse de autoritățile din Ungaria, coada la camioanele și TIR-urile care aşteaptă să iasă din țară pe la Vama Petea se întinde pe aproximativ 5 km. Restricțiile au fost impuse cu ocazia Rusaliilor catolice, care au fost sărbătorite în aceste zile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu a declarat că timpul de aşteptare pentru ultimul camion aflat în rând este de circa 240 de minute.

„În Vama Petea, la ieșirea din țară se înregistrează o creştere a timpilor de aşteptare a camioanelor şi TIR-urilor în urma unor restricţii de circulaţie pentru camioanele de peste 7,5 tone. Pentru ultimele camioane aflate în rând, timpul de așteptare este de peste patru ore” spune Radu Lungu.

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Eu am venit până în Dorolț și m-am speriat când am văzut rândul de camioane. E o coadă de câțiva km”, ne spune unul dintre sătmărenii aflați la fața locului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.