Seară magică la Filarmonica „Dinu Lipatti” (Foto)

Filarmonica „Dinu Lipatti” a găzduit duminică (15 mai) seara concertul de jazz susținut de Erik Truffaz Quartet și Sophie Hunger. La eveniment au participat spectatori și din Baia Mare, Sighet, Seini, Zalău sau Oradea.

După ce cu o seară înainte au cântat la Budapesta cu sala plină, artiștii au poposit pe scena sătmăreană după cinci ani, în 2011 ei fiind prezenți atunci la Samfest Jazz.
Concertul a început cu un mini-recital al lui Sophie Hunger, o artistă aflată în plină ascensiune, cu o voce pe care o stăpânește impecabil. Chitara și pianul au însoțit-o, completându-i fericit glasul. Cu o simplitate și modestie caracteristică marilor artiști, Sophie s-a dăruit total publicului.

A urmat apoi quartetul „Erik Truffaz” cu inegalabilul artist, a cărui nume îl poartă. Trompeta-i magică a răsunat ca un strigăt către muzica adevărată. Profesioniști, în adevăratul sens al cuvântului, cei patru instrumentiști au avut pe rând momentul lor de reprezentație. O combinație fericită între două generații, pianistul Benoit Corboz și maestrul Truffaz, amândoi cu părul alb, au excelat prin maturitate și experiență în timp ce basistul Marcello Giuliani și toboșarul Arthur Hnatek au venit cu vitalitatea și exuberanța specifică tinereții.

Și totuși, deasupra tuturor, trompeta lui Truffaz, sunetul ei magic ne-a gâdilat auzul. Bătrânelul simpatic, simplu dar sofisticat, emanând un aer parizian (cu toate că vine din Elveția) a magnetizat privirile tuturor.

Împreună au reușit să creeze o stare excepțională, fără stridențe, o muzică care poate încânta pe oricine, cunoscători sau simpli iubitori de muzică bună. La unison, toți au fost de acord că au asistat la un concert unic, pe care l-au răsplătit cu minute în șir de aplauze.

jazz1

jazz2

jazz3

jazz4

jazz5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.