Festivalul Vinului de la Serednye (Ucraina)

În perioada 14-15 mai reprezentanți ai Consiliului Județean Satu Mare și ai Muzeului Județean Satu Mare au participat la cea de-a II-a ediție a Festivalului Vinului de la Serednye din Ucraina.

Evenimentul a fost organizat în cadrul unui proiect norvegian, parteneri fiind Slovacia, Ucraina și Norvegia. La festival au fost invitați să participe producători de vinuri din Ungaria, Slovacia, România și Ucraina.

La deschiderea oficială au luat cuvântul reprezentanții regiunilor invitate, precum și oficialități din cadrul Consulatului General al Slovaciei și Ungariei din Ujgorod.
Pe parcursul festivalului au avut loc diverse programe artistice, teatru de păpuși pentru copii, concerte de muzică ușoară.

Județul Satu Mare a fost reprezentat de producători de vinuri din Dobra și Beltiug, produsele lor fiind foarte apreciate de către degustători, invitați, colegii de breaslă precum și de publicul larg.

Pentru a completa imaginea și prezența județului la eveniment, au fost prezentate și oferite publicului broșuri cu informații turistice, cu caracter istoric și etnografic. O pată de culoare a standului județului, au fost păpușile îmbrăcate în port oșenesc.

Între români și ucrainieni există o colaborare pragmatică, bazată pe acțiuni concrete care să ducă la o înflorire a relațiilor bilaterale dintre cele două regiuni vecine.

vin1

vin2

vin3

vin4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.