Cozma, un nou atac la Coica

Cozma

Candidatul PNL la Primăria Satu Mare, Adrian Cozma critică prezența lui Dorel Coica la „Ziua Familiei”, organizată duminică, 15 mai de către Asociația „Stea”. Cozma spune că va înainta o plângere penală împotriva primarului, pe care îl acuză de mită electorală.

„15 mai ar fi trebuit să fie o zi a tuturor sătmărenilor: Ziua Familiei. Din păcate, primarul în funcție, Dorel Coica, împreună cu echipa PSD, au confiscat electoral această sărbătoare. Și au făcut-o prin abuz și fraudă, fapt care mă obligă să înaintez o plângere penală împotriva primarului Coica și a PSD pentru mită electorală.

Iată faptele:

• Asociația Stea este co-organizatoare a Zilei Familiei, împreună cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, aflat în subordinea Primăriei.

• În anul electoral 2016, Asociația Stea primește, față de anul 2015, alocări bugetare aproape triple: de la 42 000 lei, la 111 700 lei.

• Asociația Stea, împreună cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, consideră că o cheltuială socială eficientă și justificată ar fi aceea de a împărți gratuit bogracs de Ziua Familiei, în plină campanie electorală.

• Asociația Stea găsește de cuviință ca, la această ediție a Zilei Familiei, să-și invite binefăcătorul, cel care i-a triplat alocările bugetare, primarul Coica, întâmplător și candidat la Primărie, să învârtă în ceaunele cu bogracs și să împartă porțiile.

• Ca o notă amuzantă, Asociația Stea câștigă „concursul” culinar electoral pe care tot ea l-a organizat.

De menționat că, în anul 2016, finanțările către alte 27 de asociații (sportive, culturale și de tineret) au fost de 200 000 de lei, finanțări prin Centrul Cultural GM Zamfirescu. O sumă nici măcar dublă față de cea primită de o singură asociație, asociația Stea, ca organizatoare a evenimentului electoral Ziua Familiei.

Prezint mai jos extrase din hotărârile CLM de finanțare a Asociației Stea și fotografii de la evenimentul Ziua Familiei 2016, toate preluate din presă.

Anul 2015: Asociația Stea primește 42 000 lei de la bugetul local.
HCL 25/2015-02

„Art.24. Se aprobă alocarea sumei de 42.000 lei pentru anul 2015, Asociaţiei „Stea” Satu Mare pentru cofinanţarea proiectului „Parteneriat intersectorial – baza serviciilor sociale de calitate” aprobată prin H.C.L. nr. 179/2013 şi a serviciilor sociale oferite în cadrul centrului de zi.

Anul 2016, an electoral: Asociația Stea primește o sumă triplă de la bugetul local.

HCL 28/2016-02

„Art.23. (1) Se aprobă alocarea sumei de 95.000 lei pentru anul 2016, Asociaţiei „Stea” Satu Mare pentru asigurarea serviciilor sociale oferite în cadrul centrului de zi. (2) Se aprobă alocarea sumei de 16.700 lei pentru anul 2016, Asociaţiei „Stea” Satu Mare pentru cofinanţarea proiectului „Parteneriat intersectorial – baza serviciilor sociale de calitate” aprobată prin H.C.L. nr. 179/2013.

                                                                                                                        Adrian COZMA”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.