Aurelia Fedorca, invitată la Festivalul „Din dragoste pentru frumos” de la Paris

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a participat la sfârșitul săptămânii trecute, la Paris, la un eveniment organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, intitulat „Din dragoste pentru frumos”.

Duminică, 15 mai, după Sfânta Liturghie Arhierească de la reședința mitropolitană de la Limours, a urmat o serbare câmpenească cu bucătărie tradițională românească și cu un program pregătit de Muzeul Țării Oașului: atelier de ceramică (Gheza și Emma Istvanfi), atelier de muzică și tradiții din Țara Oașului (Maria Tripon), atelier de muzică și tradiții din Țara Maramureșului (Măriuca Verdeș cu instrumentiștii Vasile Rus, Anca Rachici, Vasile Moldovan), pricesne, cântece religioase și spectacol folcloric.

„Am fost onorată și fericită să mă aflu la sfârșitul acestei săptămâni în mijlocul oșenilor și a românilor din Paris la cea mai frumoasă sărbătoare a spiritualității românești din diaspora și îi mulțumesc Înalt Preafinției Sale Mitropolitul Iosif pentru că ne-a invitat și în acest an la festivalul „Din dragoste pentru frumos”. Am fost onorați să contribuim și noi, negreștenii, la acest Festival care celebrează frumusețea poporului român aflat departe de casă.

Am transmis aprecierile mele întregii comunități de români din Paris pentru efortul constant pe care îl depun pentru a face cunoscută România și Țara Oașului în inima Europei.
Îl felicit și cu această ocazie pe oșanul nostru Gheorghe Cârciu, sufletul acestei serbări câmpenești și pe toți românii care s-au implicat în organizarea acestei suite de evenimente extrem de frumoase și emoționante.

Împreună cu oșenii prezenți la eveniment am petrecut o duminică frumoasă și i-am asigurat pe toți că deși sunt la mii de kilometri de casă, noi nu i-am uitat și încercăm să ne facem cât mai bine datoria pentru ca cei rămași acasă, copiii, părinții și bunicii voștri să aibă o viață fără griji.

Vă mulțumesc pentru ospitalitate!”, scrie Aurelia Fedorca pe pagina sa de Facebook.

Fedorca1

Fedorca2

Fedorca3

Fedorca4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.