Volei pe plajă: Sătmărencele sunt de neoprit la Mondialele U 21 (Foto)

Reprezentativa României alcătuită din sătmărencele Adriana Matei și Beata Vaida au învins astăzi, 13 mai, Rusia, în cadrul Campionatului Mondial de volei pe plajă U 21, scor 2-0. În urma acestei performanțe, țara noastră s-a calificat direct în primele 16 echipe din lume. Turneul se desfășoară la Lucerna, în Elveția.

Fetele noastre, antrenate de sătmăreanul Adrian Pricop, reprezintă una dintre cele mai mari surprize ale turneului.

„Până în prezent am disputat șase jocuri, trei în calificări unde sistemul era eliminatoriu și trei în grupă. În calificări am învins Paraguay-ul, Polonia și Norvegia, iar în grupe Mexic, Elveția și Rusia. Suntem calificați direct în primele 16 echipe din lume. De asemenea, locurile 2 și 3 din grupe se bat pentru calificare în primele 16. Noi o să jucăm cu câștigătoarea dintre China și Italia. Locația e pe malul unui lac și are patru arene de joc și două de încălzire. Terenul principal are tribună pentru 2.100 de oameni. Practic e locația unde se desfășoară turneul de ligă mondială”, a declarat pentru Sătmăreanul, tehnicianul Adrian Pricop.

Întrebat la ce rezultat se așteaptă pentru România la acest turneu final, Pricop ne-a mărturisit că „oricum, pentru noi deja optimile sunt un rezultat fabulos. Italia, Franța și Cehia ne-au oferit stagii de pregătire în comun. Suntem la masă cu elita voleiului mondial. Pentru organizatori suntem cea mai mare surpriză. Probabil suntem pionierii beach volley-ului românesc. În urma rezultatelor obținute s-ar putea ca acest sport să devină un fenomen în România. Ca și președinte al Comisiei de Volei pe Plajă doresc să organizăm de la anul campionat regulat la nivel de speranțe. Cred că așa putem să reușim să mai scoatem capul în lume. Financiar avem costuri mult mai mici ca la oricare joc de echipă”.

După performanța de astăzi, echipa noastră a câștigat grupa, asigurându-și prezența pe tabloul optimilor de la mondiale, unde va întâlni învingătoarea dintre China și Italia.
Meciul din optimi se va juca sâmbătă, 14 mai, de la ora 18.00.

Volei3

Beata Vaida

Beata Vaida2

volei

Volei2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.