Lecții cu caracter preventiv la două școli din Satu Mare

preventie1

preventie2

preventie3

preventie4

Astăzi, 13 mai, poliţişti din Satu Mare au susţinut activităţi de prevenire în două unităţi de învăţământ din municipiu.

Astfel, la Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”, tema întâlnirii a fost legată de prevenirea traficului de persoane, a violenţei verbale, fizice şi sexuale.

Inspectorul principal Felicia Hrihorişan şi agentul şef adjunct Marian Farcău au adus în faţa elevelor (și nu numai), principalele argumente pentru care o ofertă de muncă în străinătate foarte avantajoasă trebuie să fie pusă la îndoială, chiar dacă vine din partea unor cunoscuţi. Despre exploatarea prin muncă, dar şi despre exploatarea sexuală s-a vorbit, de asemenea, pe parcursul întâlnirii, elevii putând înţelege mai uşor diferenţa dintre prostituţie şi traficul de carne vie.

Pe parcursul activităţii au fost prezentate materiale video legate de traficul de persoane, hărţuire sexuală la locul de muncă, precum şi despre relaţiile intime într-un cuplu. Astfel, în urma filmelor prezentate elevii au înţeles că la baza oricărei relaţii de natură sexuală trebuie să stea consimţământul, altfel vorbim de infracţiuni.

În finalul întâlnirii cei 66 de elevi prezenţi au primit materiale informativ-preventive legate de traficul de persoane, incluzând informaţiile elementare pe care trebuie să le cunoască orice cetăţean român care îşi doreşte să muncească în străinătate.

În acceaşi zi a avut loc o activitate preventivă şi la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Satu Mare. Au participat 20 de elevi din clasa a VI-a şi un cadru didactic. S-a discutat despre infracţiunile cu violenţă, precum şi alte infracţiuni cu care minorii se pot întâlni în calitate de victime sau autori.

Totodată, a fost abordat şi subiectul răspunderii penale a minorilor şi au fost distribuite materiale informativ-preventive pe această temă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.