Elevii chiulangii „urecheați” de polițiști (Foto)

Continuând activităţile propuse în cadrul planului propriu de prevenire și combatere a faptelor antisociale comise în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, poliţiştii sătmăreni au acţionat şi în cursul zilei de joi, 12 mai, în şcoli şi în proximitatea acestora.

Astfel, pentru descurajarea comportamentelor care i-ar putea aduce pe elevi în postura de victime sau de infractori, poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad au fost prezenţi la Şcoala Gimnazială din oraș, unde au au adus în atenţia tinerilor şi dezbătut teme ca: „Depinde de tine ! Şi tu poţi contribui la siguranţa şcolii tale”, „Reacţionează ! Tăcerea ta încurajează răufăcătorii ! Mâine poţi fi şi tu victim” şi „Nu fii indiferent ! Ia atitudine !”.

Tot în cursul zilei de joi, pe raza municipiului Satu Mare s-a desfăşurat o acţiune a poliţiştilor de proximitate, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, care a avut ca scop prevenirea absenteismului şcolar şi a delicvenţei juvenile în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

Cu această ocazie au fost identificaţi în localurile din apropierea şcolilor, 24 de elevi, care în intervalul orar de desfăşurare a acţiunii, respectiv 10.00-13.00 ar fi trebuit să fie prezenţi la cursuri. După identificarea şcolilor din care provin, au fost întocmite informări către cinci instituţii de învăţământ cu propunere de luare a unor măsuri de consiliere.

1

2

4

5

6

7

Un Comentariu la "Elevii chiulangii „urecheați” de polițiști (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.