Elevii invitați să lupte împotriva faptelor antisociale

elevi

Poliţiştii sătmăreni şi-au propus în această săptămână, în contextul planului de acţiune care se derulează în această perioadă la nivel naţional, o intensificare a activităţilor în şcoli şi în preajma acestora, astfel încât să descurajeze acele comportamente care i-ar putea aduce pe elevi în postura de victime sau de infractori.

În acest sens, poliţiştii de proximitate alături de cei din structura de prevenire desfăşoară o serie de activităţi cu caracter preventiv, delincvenţa juvenilă fiind tema principală a întâlnirilor organizate cu elevii.

Astfel de activităţi au fost susţinute miercuri, 11 mai, la Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petofi” din Satu Mare, unde au fost prezenţi inspectorul principal Felicia Hrihorişan, ofiţerul sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţistul de proximitate responsabil de unitatea de învăţământ.

Elevii claselor a VI-a şi a VIII-a au participat la o sesiune informativă în care poliţiştii le-au prezentat principalele infracţiuni comise de minori dar şi cele ale căror victime pot deveni elevii. La finalul acţiunii au fost distribuite materiale informative privind răspunderea penală a minorilor şi consecinţele juridice ale actelor de violenţă.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi la două clase din cadrul Grupului Şcolar „Ioniță G. Andron” dar şi Şcoala Generală nr. 1 din oraşul Negreşti-Oaş, unde poliţiștii de proximitate responsabili de unităţile de învăţământ au prezentat tipologii de infracţiuni de furturi, ameninţări, violenţe fizice, dar şi aspecte legate de pornografia infantilă, abordate şi adaptate nevoilor de cunoaştere ale participanţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.