Cercuri pedagogice la Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia”

cerc pedagogic

Astăzi, 12 mai, la Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia” s-au desfăşurat cercurile pedagogice aferente semestrului II pentru patru discipline: fizică, informatică, matematică şi discipline tehnice. La activităţi au participat peste 100 de profesori din judeţ, întâlnirea fiind structurată pe un program amplu, adaptat fiecărei discipline în parte, accentul fiind pus pe schimbul de experienţă şi pe dialogul şi cooperarea dintre cadrele didactice.

Tematica cercurilor pedagogice a fost foarte variată, diferind de la o disciplină la alta. Astfel, la disciplinele tehnice s-a discutat despre elaborarea temelor pentru proba practică în vederea certificării calificării profesionale, în concordanță cu standardele de pregătire profesională în vigoare şi despre dificultățile întâmpinate în desfășurarea activităților de la modulul „Conducerea automobilului privind aplicarea cerințelor curriculare și de legislație specifică”.

Profesorii de matematică au participat la o lecţie demonstrativă, urmată de un dialog pe tema strategiilor de optimizare a pregătirii elevilor pentru examenul de bacalaureat. La specialităţile fizică şi informatică, profesorii au vizionat prezentări şi au dezbătut problema rolului acestor discipline în învăţământul profesional şi tehnic.

Au fost prezenţi la activităţi atât conducerea şcolii gazdă, prof. dr. Vlaicu Popescu, director şi prof. Adina Ciutan, director-adjunct cât şi inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Adriana Dângă, Claudia Cziprok şi Doina Muntean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.