Valorile Ariilor Protejate „Râul Tur” promovate în Islanda (Galerie foto)

În perioada 21-27 aprilie, cinci reprezentanți ai Societății Carpatine Ardelene (SCA) Satu Mare au participat la un schimb de experiență în Islanda. Scopul vizitei a fost întărirea capacității personalului implicat în administrarea Ariilor Protejate „Râul Tur”, precum și promovarea valorilor naturale ale acestei zone.

Rangerii Ariilor protejate „Râul Tur” s-au întâlnit cu conducerea și membrii Fuglavernd – Birdlife Iceland (Societatea Ornitologică din Islanda) pentru a prezenta valorile naturale și activitățile specifice de administrare a ariilor protejate, în special activitățile proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”, care a fost co-finanțat și de Guvernul Islandei.

Organizația gazdă, la rândul său a prezentat activitățile proprii legate de administrarea ariei naturale protejate: Rezervația de Păsări Floi, precum și activitățile de reconstrucție ecologică a habitatelor de pajiști umede.

Participanții au avut posibilitatea de a cunoaște, printr-o excursie de studiu, metodele de succes folosite la reabilitarea pajiștilor umede din rezervație.

În cadrul discuțiilor purtate organizațiile partenere au identificat domeniile comune în activitatea lor și au stabilit necesitatea continuării colaborării și elaborării de proiecte comune în domeniul protecției păsărilor, a managementului de arii naturale protejate și reconstrucția ecologică a habitatelor umede.

Un alt obiectiv al participanților a fost dobândirea de cunoștințe privind managementul vizitatorilor din ariile naturale protejate ale Islandei. Au fost vizitate cele mai importante și vestite parcuri naționale ale Islandei: Parcul Național Þingvellir – cel mai vechi și renumit parc național al Islandei și Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO: centrul de vizitare și poteca tematică și Parcul Național Snæfellsjökull, cu rezervațiile naturale de protecție a păsărilor Skardsvik și Överdarnes.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România – Fondul pentru Relații Bilaterale.

eke1

eke2

eke3

eke4

eke5

eke6

eke8

eke9

eke11

eke12

eke14

eke15

eke16

eke17

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.