Un sătmărean printre organizatorii Electric Castle

Edmond

Un tânăr din Satu Mare, Edmond Lenarth, este responsabil cu programul artistic de la „Electric Castle”, cel mai important festival din România. Edmond are 31 de ani și se implică activ în viața muzicală din România.

Exprimându-și părerea despre muzica din România anului 2016, Lenarth spune că „scena muzicală din România a progresat foarte mult în ultimii 10 ani. Se poate observa o flexibilitate mult mai mare în rândul consumatorilor, aceștia fiind mult mai cultivați muzical. Cu toate acestea ne confruntăm cu lipsa caselor de discuri care ar promova muzică electronica, hip-hop sau rock. Din nefericire se promovează doar comercialul, muzica underground fiind neexploatată. Nu există un post de muzică pentru muzica de nișă, nu sunt încă destule canale de promovare. Dar e bine că ne putem reorienta pe Vest și putem să ne trimitem materialele acolo. Sunt câteva exemple bune din România care au avut releasuri deja la casele de afară”.

Totodată, Lenarth vorbește și despre implicarea sa în vremurile de început a Festivalului „Electric Castle”, în prezent fiind persoana responsabilă cu programul artistic al evenimentului.

„Electric Castle s-a născut dintr-un colectiv de oameni faini. Într-un fel sau altul se vede amprenta fiecăruia în festival. Lucrez pe booking-ul artiștilor de festival din 2013, dar având în vedere că e vorba de un colectiv, cam totul se decide la comun. Noi venim cu propunerea și vedem după aceea cum se așează lucrurile”, spune Edmond Lenarth.
Pentru cei care doresc să se implice în acest domeniu de activitate, Edmond le recomandă că „trebuie să fii în același timp sociabil, tolerant și pregătit să-ți sacrifici nopțile de dragul muzicii. Nu trebuie uitat faptul că publicul și artistii primează înainte de toate!”.

În perioada 2009-2011, Edmond Lenarth a fost PR & Event Manager la Booha Bar (la început sub egidaTBA Crew, alături de Ion Ileșoi), iar apoi, între 2011 și 2015 Event manager la Boiler Club din Cluj-Napoca. Din 2013 și până în prezent, Edmond este Artist Booking Manager la „Electric Castle Festival”.

Sursa foto: www.czb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.