Radu Giurcă a trecut la ALDE

Radu Giurca

ALDE

Fostul prefect al județului Satu Mare, Radu Giurcă, a părăsit Partidul Național Liberal și s-a alăturat ALDE. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 11 mai, de către președintele Organizației Municipale ALDE Satu Mare, Adrian Ștef. Alături de Ștef la conferința de presă a participat și Radu Giurcă.

„În cursul zilei de luni (9 mai) am transmis conducerii județene a Partidului Național Liberal decizia mea de a renunța la calitatea de membru PNL și a tuturor funcțiilor pe care le-am avut în partid. În cursul zilei de ieri (marți, 10 mai) am semnat adeziunea pentru ALDE și am participat la două reuniuni … Nu am venit la ALDE să dau din casă cum se spune de la PNL. Problemele pe care le-am avut și le-am trăit acolo rămân o experiență plăcute în multe momente din viața comună, mai puțin în ultima vreme și ele rămân, să zic așa, în albumul meu personal. Am plecat pentru că nu mi-a plăcut cum au evoluat lucrurile din momentul, am vrut să zic așa-zisei fuziuni, dar hai să zic a fuziunii celor două partide PNL cu PDL. În primul rând, consider o greșeală fundamentală de management la nivel central, faptul că s-a menținut deja de mai bine de doi ani o conducere bicefală. Din această cauză au fost tensiuni, și de multe ori lucrurile nu decurgeau cum ar fi trebuit. Mai ales în ultima parte, să zic-așa lunile martie-aprilie, au plecat nu doar membrii de partid dar și foști lideri ai fostului Partid Democrat-Liberal”, spune Giurcă.

Acesta a subliniat și faptul că a trecut la ALDE în perioada de campanie pentru a nu lăsa loc unor interpretări, cum că ar vâna anumite funcții. „Vă spun sincer, că am plecat, după 12 ani, cu un gust amar de lângă foștii mei colegi. Dar acum sper să pot pune umărul, alături de domnul Ștef, la realizarea proiectelor sale”.

Radu Giurcă a îndeplinit funcția de prefect al județului Satu Mare în perioada 2009-2012, iar din 2012 este consilier județean.

2 Comentarii la "Radu Giurcă a trecut la ALDE"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.