Lecţii despre siguranţă susţinute la școlile din Ambud și Odoreu

E-ON1

E-ON2

E-ON3

Peste 90 de copii din cele localităţile Ambud și Odoreu au învăţat lucruri folositoare despre gaz şi electricitate.

Elevii de la Şcolile Gimnaziale din Odoreu şi Ambud au fost astăzi, 11 mai, gazdele specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare şi E.ON România care au susţinut lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie.

Prin jocuri interactive şi simulări de situaţii, copiii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz dar şi cum pot folosi în siguranţă gazele naturale şi electricitatea.

Cele mai antrenante momente au fost cele în care, contra cronometru, copiii au identificat răspunsurile corecte la întrebările din cadrul concursului „Eu ştiu!”, la finalul căruia au fost recompensaţi cu premii.

„Suntem bucuroşi că facem parte din acest proiect de informare. Lecţia de siguranţă susţinută de specialiştii E.ON şi ISU are un mare impact asupra elevilor, ei dobândind de la sursă informaţii utile într-un mod interactiv foarte captivant. Un om bine informat îşi poate salva viaţa în situaţii periculoase”, afirmă Livia Sarca, directorul Şcolii Gimnaziale Odoreu.

„Mulţumim E.ON şi ISU pentru informaţiile transmise. Activităţile au fost interesante şi folositoare, atât pentru noi cât şi pentru elevi. Trebuie să conştientizăm riscurile pe care le prezintă improvizaţiile la instalaţiile de gaz”, a precizat Octavian Hajer, directorul Şcolii Gimnaziale din Ambud.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.