Două spectacole, în week-end, la Casa de Cultură a Sindicatelor (Foto)

spectacol

spectacol2

Sâmbătă 14 mai, la ora 19.00, se reia spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Eugen Gyemant, iar duminică 15 mai, la ora 19.00, se joacă „Aleluia” de Valentin Nicolau, regia artistică și scenografia Cosmin Matei. La acest spectacol este valabil abonamentul ”Vasile Savinescu”.

„Textul „Aleluia” propune o asociere contradictorie, pentru percepția oricăruia dintre noi, cârciumă-biserică. Dar atât cârciuma, cât și biserica, sunt două concepte spațiale create de om, subiective, în care poate exista întâlnirea sau dezbinarea. Atunci când experiențele, de o parte și de cealaltă se cristalizează, anumite evenimente încep să se reveleze. Acestea la fel de repede pot și expira. Vă invităm la o poveste unde dinamica unui grup de oameni se construiește în funcție de subiectivitatea fiecăruia, legată de timp, loc, valori sau Dumnezeu” (Cosmin Matei).

„A douăsprezecea noapte este povestea încurcată a unei fete care naufragiază pe țărmul unui tărâm straniu numit Ilyria, condus de un duce pe care nu îl mai interesează nimic altceva decât dulcele abandon al unei iubiri imaginare și de o contesă care a jurat să își petreacă restul eternității în doliu perpetuu.

Pornind de la jocul erorilor sexuale construite de Shakespeare, ne propunem ca în spectacolul „A douăsprezecea noapte” să explorăm tocmai tema travesti-ului și consecințele sale în același timp comice și tragice. Ilyria pe care o vom descrie este o țară în care domnește confuzia sexuală, un fel de limb al celor care nu știu încă cu adevărat cine sunt. Ilyria este locul unde ajung cei care nu știu ce își doresc în realitate și care nu se văd pe ei înșiși așa cum sunt.

Haosul orchestrat pe parcurs se îndreaptă în final către momentul de auto-descoperire dureroasă, în care fiecare realizează cine este, ce este și ce își dorește cu adevărat” (Eugen Gyemant).

Prețul biletelor este de 20 de lei pentru adulți și 15 lei (pentru elevi, studenți și pensionari).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.