Ziua de 9 Mai, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia”

scoala1

scoala2

Elevii de la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” din Satu Mare au sărbătorit ziua de 9 Mai printr-o amplă activitate care a surprins tripla semnificaţie istorică a acestei date – Proclamarea Independenţei României, Victoria Naţiunilor Unite în al doilea Război Mondial şi Ziua Europei.

Activitatea a debutat cu o scurtă alocuţiune a director, prof. dr. Vlaicu Popescu referitoare la semnificaţiile acestei zile, urmată de intonarea imnului naţional şi prezentarea programului de către profesoara de istorie, Anca Blaga.

În această activitate s-au implicat 15 elevi din clasele a IX-a A şi a IX-a profesională, aceştia prezentând referatele realizate despre tripla semnificaţie a zilei de 9 Mai şi despre câteva dintre statele membre ale UE.

Elevii Paul Turturean, Andrei Domuţa şi Ionuț Gati au prezentat o planşă tematică referitoare la Proclamarea Independenţei României, punându-şi astfel în evidenţă şi calităţile artistice.

Spre finalul activităţii, elevii au prezentat o machetă a Europei pe care au pictat steagurile tuturor statelor europene, evidenţiind cele 28 de state membre ale UE, cu steguleţe galben-albastre. Macheta a fost realizată anterior activităţii.

Activitatea s-a încheiat cu imnul UE, Odă Bucuriei. Întreaga activitate a fost coordonată şi pregătită de prof. Anca Blaga, prof. Corina Dragomir și prof. Ecaterina Bucs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.