Ziua de 9 Mai, marcată la Monumentul Ostașului Român din Carei (Galerie foto)

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei a organizat astăzi, 9 mai, de la ora 11.30, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din oraș un moment omagial dedicat „Zilei Independenței de Stat a României”, „Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial” și „Zilei Europei”.

În cadrul manifestărilor a luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a vorbit despre însemnătatea zilei de 9 Mai, după care a fost oficiat un Te Deum de către preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române Carei.

Au fost depuse apoi coroane în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României din partea Primăriei municipiului Carei, Veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă, Subunităților MAI, PNL, PSD, ALDE, Asociației Refugiaților, Asociației Unirea 2009 Carei și Despărțământului Astra Carei, precum și flori de către preșcolari de la Grădinița nr. 2 Carei.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de elevul Marcel Ursan din partea Despărțământului „Astra” Carei, actorul Adrian Ștefănuți din partea Centrului de Promovare a turismului Cultural și trupa Magic Dance de la Centrul Cultural Carei, instructor Raluca Păvăluc.

Tot în cadrul manifestării a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celor doi militari români, Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, căzuți la datorie în Afganistan.
După manifestarea de la monument, în Parcul Dendrologic s-a inaugurat proiectul „Europa la ea acasă – Artiști vizuali” reprezentativi din țările Uniunii Europene.

Carei1

Carei2

Carei3

Carei4

Carei5

Carei6

Carei7

Carei8

Carei9

Carei10

Carei11

Carei12

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.