Proiectul inaugurat în Parcul dendrologic din Carei (Foto)

Astăzi, 9 mai, de la ora 12.00, în Parcul dendrologic din Carei, reprezentanții Direcției de Cultură și Sport ți ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” au deschis oficial proiectul intitulat „Europa la ea acasă – Artiști vizuali reprezentativi din țările Uniunii Europene”.

Proiectul lansat în anul 2013, constă în denumirea în mod simbolic a aleilor din parcul ce înconjoară castelul Károlyi după numele unor personaje marcante din țările membre ale Uniunii Europene și are ca scop posibilitatea cunoașterii valorilor europene.

În 2013 plăcuțele au înfățișat poeți reprezentativi din UE, în 2014 au fost expuși cei mai reprezentativi fotbaliști din țările Uniunii Europene, în 2015 muzicieni reprezentativi, iar anul acesta aleea principală din Parcul Dendrologic va „găzdui” plăcuțe cu cei mai reprezentativi pictori și graficieni din țările UE.
Fiecare plăcuță conține lângă imaginea pictorului, steagul țării, date despre perioada în care a trăit artistul, precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot afla mai multe informații despre pictor, folosind un telefon inteligent.

Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii Europene, inclusiv drapelul UE.

Realizatorii proiectului sunt: Bogdan Georgescu, Dragoș Georgescu, Fastus Josef, Ionuț Goloman și Adrian Ștefănuți. Designul grafic în acest an a fost realizat de Fastus Josef.
Dintre pictorii care se regăsesc pe plăcuțe enumerăm: Ștefan Luchian, Munkácsy Mihály, Pablo Picasso, John William Waterhouse, Gustav Klimt, Adamantios Diamantis, Marju Mutsu, Claude Monet, El Greco, Vlaho Bukovac, Janis Rozentals, Michelangelo Merisi da Caravaggio sau Paul Klee.

Foto alee Pictori Parc

proiect1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.