Ministrul Sănătăţii a demisionat

Patriciu Achimaş-Cadariu

În urma scandalului dezinfectanților utilizați în spitale, Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a prezentat astăzi, 9 mai, demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii. Premierul a acceptat demisia acestuia.

Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat astăzi din funcţia de ministru al Sănătăţii, după o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, care a avut loc la Palatul Victoria.
Potrivit unor surse guvernamentale, Achimaş-Cadariu a plecat de la Ministerul Sănătăţii, pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale.

Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi.

Dacian Cioloş declara vineri, 6 mai, că nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii, precizând că este interesat de găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor apărute în sănătate şi „scoaterea la lumină a altora care eventual se pot isca”.

„Este, cred, a treia situaţie de criză care apare de când am eu acest mandat şi vreau să fie foarte clar, sunt lucruri care vin din spate, sunt lucruri care arată disfuncţionalităţi în sistemul de sănătate. M-am uitat chiar astăzi de dimineaţă (vineri), cred că în ultimii şase sau şapte ani am avut cel puţin zece miniştri la Sănătate care s-au succedat. E clar că în astfel de situaţii n-ai cum să faci o reformă. Pe mine mă interesează acum, în primul rând, să găsim soluţii la problema care s-a iscat, să clarificăm de fapt lucrurile acolo, legat de aceşti dezinfectanţi”, declara Cioloş vineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.