Grădina „Stea”, locul care schimbă destine

Asociația „Stea” face un nou pas în direcția susținerii incluziunii sociale prin muncă a persoanelor marginalizate din Satu Mare. Prin intermediul proiectului Grădina „Stea”, organizația își propune să construiască o activitate de economie socială menită să ofere pe termen mediu și lung, oportunități reale de inserție profesională pentru persoane aflate în dificultate.

Punctul de pornire este dezvoltarea programului de terapie ocupațională prin horticultură al Asociației „Stea” cu implicarea a șapte tineri proveniți din medii defavorizate și transformarea Grădinii „Stea” într-o întreprindere socială ce-și valorifică produsele printr-un sistem de tip „coș de legume” livrat cu regularitate, direct către 120 de familii din comunitate.

Legumele și plantele aromatice obținute în cadrul Grădinii „Stea” fără folosirea de îngrășăminte chimice și pesticide, vor răspunde astfel nevoii tot mai mari a oamenilor din comunitate de a consuma produse de bună calitate ce să nu le afacteze în mod negativ sănătatea..

„Motivația acestui proiect este legată de convingerea noastră că fiecare om are valoare și atunci când oamenii reușesc să-și pună laolaltă priceperea și contribuie împreună la atingerea unui scop comun, puterea lor este atât de mare încât este capabilă să genereze o schimbare semnificativă asupra unor probleme ce păreau imposibil de rezolvat. Contăm pe sprijinul comunității sătmărene pentru ca acest proiect să pună bazele ieșirii din sărăcie extremă a unor familii aflate în dificultate din Satu Mare”, a declarat Cristina Bala, director al Asociației „Stea” și inițiatoarea proiectului.

Stea1

Stea2

Stea3

Stea4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.