„Sâmbra Oilor”, la cea de-a 60-a ediție (Galerie foto&video)

Ediția cu numărul 60 a tradiționalei serbări câmpenești „Sâmbra Oilor” a avut loc astăzi, 8 mai, pe dealul de la Huta Certeze.

La sărbătoarea oșenilor a participat și președintele PSD de la nivel național, Liviu Dragnea, europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu, deputatul social-democrat Octavian Petric, președintele Consiliului județean Adrian Ștef, prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, senatorul Pataki Csaba, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, primarul municipiului Satu Mare Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, deputatul PNL de Țara Oașului Andreea Paul, deputatul liberal Romeo Nicoară, candidatul PPU-sl pentru Primăria municipiului reședință de județ, Vasile Deac, cu o parte dintre candidații la Consiliul Local din Bixad dar și reprezentanți ai UNPR Satu Mare.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de Stat, făcând să răsune dealurile de la Huta Certeze.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că vine cu drag în județul Satu Mare și Țara Oașului.

„Vin tot timpul cu drag aproape ca acasă. În Satu Mare am prieteni foarte buni, nu numai Tavi Petric care e preşedintele organizaţiei, prietenul meu bun, dar şi colegi primari şi prieteni de partid, foarte mulţi oameni. Am pus umărul cât am putut la dezvoltarea acestui judeţ şi sunt foarte mulţumit că în multe părţi din judeţ, aproape în tot judeţul se simte, încep să se dezvolte proiectele, multe lucrări sunt finalizate. Vin cu drag aici pentru că Satu Mare este o zonă în care trăiesc nişte oameni minunaţi şi orice mică contribuţie pe care o poţi avea îţi dă foarte multă satisfacţie”, a declarat Dragnea.

În luarea de cuvânt, primarul Aurelia Fedorca a subliniat că sunt șase decenii de când an de an, oamenii se întâlnesc la Huta Certeze, la Sâmbra Oilor „îmbrăcați în frumosul nostru port tradițional. Este un port pe care dumneavoastră îl purtați cu mândrie și este un semn că nu doar ne conservăm și ne păstrăm tradițiile ci le promovăm cu respect”.

„Am dezvoltat judeţul Satu Mare în aceşti patru ani şi vreau să vă spun, nu doar am susţinut evenimentele culturale ci şi am dezvoltat şi Ţara Oaşului. Nu pot să nu mulţumesc celor care ne-au sprijinit. Domnule vicepriministru, domnule Dragnea, vă mulţumesc pentru ce aţi făcut pentru judeţul Satu Mare, pentru faptul că aţi atras investiţii, ne-aţi ajutat să ne dezvoltăm. Oşenii sunt oameni care au înţeles că bunăstarea vine prin muncă şi dacă sunt plecaţi afară la muncă, ei se întorc înapoi pentru că în momentul în care merg în pământ, ei duc ţara cu ei”, a declarat Adrian Ștef.

Pe scena amplasată pe dealul de la Huta Certeze au urcat: Maria Tripon, Maria Petca Poptean și „Măgura” din Târșolț, Dumitru Fărcaș, Petrică Mureșan, Ansamblul „Sânzienele” și Maria Fușle, Lupu și Cornelia Rednic, Petru Zele și „Cununa Oașului” din Batarci, Irina Man și Grupul din Bixad, Ansamblul „Ceatăra” din Carei, Ansamblul „Florile Tărnii”, Ansamblul Folcloric „Cununița”, Malvina Madar Iederan și grupul din Soconzel, Grupul de țâpuritoare din Racșa, Maria Hosu, Mihai Zele, Formația de dansuri din Homoroade, Ansamblul „Ciobănașul” din Drăgușeni, Nicu Pop și Ansamblul Vama Ardeleana.

sambra1

sambra2

sambra3

sambra4

sambra5

sambra6

sambra8

sambra9

sambra10

sambra55

sambra11

sambra12

sambra13

sambra14

sambra16

sambra17

sambra18

sambra19

sambra20

sambra21

sambra22

sambra23

sambra24

sambra25

sambra26

sambra27

sambra28

sambra29

sambra30

sambra31

sambra32

sambra33

sambra35

sambra36

sambra37

sambra38

sambra39

sambra40

sambra41

sambra42

sambra43

sambra44

sambra45

sambra46

sambra47

sambra48

sambra49

sambra50

sambra51

sambra52

 

2 Comentarii la "„Sâmbra Oilor”, la cea de-a 60-a ediție (Galerie foto&video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.