UNPR Satu Mare și-a lansat candidații în bătălia electorală (Foto)

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) și-a lansat candidații pentru funcția de primar și consilieri, în mai multe localități din județ. Evenimentul la care au participat și președintele UNPR de la nivel național, Valeriu Steriu, respectiv secretarul executiv al formațiunii politice, Liviu Neagu, a avut loc astăzi, 7 mai, de la ora 12.00, la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de Stat a României, după care președintele UNPR Satu Mare, Ioan Opriș, a prezentat o parte dintre candidații prezenți la eveniment. Potrivit acestuia, pentru funcțiile de primar dar și de consilier local, în județul nostru UNPR-ul propune peste 300 de candiați. „În alegerile din vara acestui an dorim să câștigăm trei, patru primării dar și cât mai multe locuri în consiliile locale”, a declarat Opriș.

De altfel, Ioan Opriș este candidatul UNPR pentru fotoliul de primar al municipiului reședință de județ.

„Candidez la Primăria Satu Mare fiindcă, eu consider împreună cu colegii mei că sunt oferta cea mai bună pentru municipiu, întrucât provin dintr-un partid mai mic, am experiență atât în domeniul administrației cât și la conducerea unor firme private. Am lucrat în MAI unde m-am ocupat inclusiv de anchete în domeniul administrației locale și cunosc vulnerabilități, cunosc ce se întâmplă acolo, știu ce măsuri se pot lua să eliminăm aceste vulnerabilități, să eliminăm abuzul pe banul public, risipirea acestuia și să-l putem utiliza pentru noi, să avem condiții mai bune de viață, să putem dezvolta orașul, să oferim tinerilor locuri de muncă, să le oferim posibilitatea să obțină o locuință, să-i atragem să vină în Satu Mare. Toată lumea știe că Satu Mare este un oraș care încet, încet se depopulează. Foarte mulți tineri nu își găsesc locul aicea. Trebuie să facem municipiul atractiv atât pentru investitori cât și pentru cetățenii noștri dar și pentru persoane din alte localități care să vină către municipiul Satu Mare. Dacă ne uităm la oraș vedem că arată mai rău decât era în 89, când în Satu Mare se întâmpla ceva, erau unități economice, locuri de muncă, erau școli pline de elevi, erau și instituții pentru studii superioare care funcționau și aveau studenți, iar acuma încet, încet Satu Mare moare, datorită lipsei de viziune a celor care au fost în administrația locală peste 20 de ani”, spune Ioan Opriș.

De asemenea, liderul UNPR Satu Mare a prezentat și programul formațiunii sale politice pentru municipiul reședință de județ, care se axează pe 12 puncte: dezvoltarea Planului de Urbanism General și Promenadă a Someșului; dezvoltarea infrastructurii rutiere; siguranța cetățeanului; lupta anticorupție – transparență în administrație; transport public gratuit pentru cetățenii orașului; revigorarae investițiilor pe fonduri europene; eliminarea birocrației; atragerea investitorilor străini, sprijinirea evenimentelor culturale; implementarea învățământului dual în cooperare cu investitorii; reducerea taxelor locale și oferirea de sprijin pentru tineri.

În luarea de cuvânt, Valeriu Steriu a declarat că „mă bucur să văd o organizație puternică, optimistă și cu șanse reale de a pune primari, de a pune consilieri locali, consilieri județeni. Suntem un partid mare nu doar prin faptul că avem 50 de parlamentari, al treilea partid parlamentar. Suntem astăzi, cred că dacă vom număra, spunea domnul președinte Opriș 300 de oameni pe liste, spuneam că cel puțin 1.000 de oameni vor lucra la această campanie electorală doar aicea în județul Satu Mare. Asta înseamnă forță. O forță care va trebui să fie vizibilă atunci când pe 5 iunie numărăm toate voturile”.

Ioan Opris

UNPR1

UNPR2

UNPR3

UNPR4

UNPR5

Valeriu Steriu

Adrian Meszaros

2 Comentarii la "UNPR Satu Mare și-a lansat candidații în bătălia electorală (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.