Medalion Cultural Aniversar – Kereskényi Sándor

Luni, 9 mai, de la ora 16.00, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare organizează în Galeria de Artă a instituției, Medalionul cultural aniversar – Kereskényi Sándor.

Kereskényi Sándor, scriitor, jurnalist, critic, istoric literar şi muzeolog s-a născut la Satu Mare în data de 8 mai 1951. A urmat cursurile Universității „Babeş- Bolyai”, iar după absolvire este repartizat ca profesor de limbă şi literatură maghiară. Încă în tinereţe debutează în literatura maghiară din România publicând crititci, recenzii şi studii literare în revistele maghiare din țară. A ocupat funcţia de dramaturg al Teatrului de Nord din Satu Mare, a fost senator în Parlamentul României, actualmente muzeograf la Muzeul Judeţean Satu Mare.

A scris prefaţa volumului de poezii „A magány szikláján””(Pe stânca singurătăţii) a poetului Gellért Sándor apărut în 1983. Este organizatorul şi moderatorul atelierului de dialog socio-cultural „posztModern Távlatok Művelődési Műhely” (Orizonturi Culturale PostModerne). Este coautor la volumul „Oameni din Seini” apărut la Editura „Vasile Goldiş” University Press Arad, Editura Muzeului Sătmărean 2013.

Publică regulat în volumul „Studii şi comunicări” al Muzeului Judeţean.

Kereskenyi Sandor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.