Unități de învățământ, evaluate în cadrul proiectului „ECOȘCOALA”

apm1

Azi, 5 mai, „Casa verde” din Grădina Romei a fost gazda unui eveniment ecologic deosebit de important. 13 instituţii de învăţământ preşcolar şi şcolar au fost evaluate de către o comisie, condusă de Cornelia Dincă în calitate de preşedintă atât a comisiei de evaluare cât şi a Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti care gestionează pe plan naţional Programul Internaţional de Educaţie Ecologică „ECOŞCOALA”. Din comisie au mai făcut parte: Elisabeta Bekessy-director executiv APM; Leontina Ghiţ, inspector preşcolar şi Mariana Săsăran, inspector şcolar de biologie.

În prima parte a zilei Grădiniţele „Draga Mea”, nr. 6 şi „Guliver” au prezentat activităţile desfăşurate în ultimii doi ani în contextul obiectivelor programului „ECOŞCOALA”, după care au urmat cele opt şcoli gimnaziale: „Octavian Goga”, „Ion Creangă”, „Mircea Eliade”, „Avram Iancu”, Nr.10, „Bălcescu-Petőfi”, „Lucian Blaga” şi Şcoala Gimnazială din Pişcolt şi nu în ultimul rând au urmat ce două licee: Colegiul Naţional „Ioan Slavici” şi Liceul Teoretic Carei.

După prezentări, Cornelia Dincă a apreciat paleta largă de activităţi desfăşurate de instituţii în contextul programului, promovarea muncii în echipă, progresul instituţiilor de la an la an în beneficiul mediului, identificarea problemelor de mediu şi găsirea de soluţii în rezolvarea lor precum şi diversitatea temelor abordate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.