Ce spune lidera de sindicat despre greva de la Mondiala (Video)

Bijan1

Bijan2

Bijan3

În timp ce oamenii protestau în curtea fabricii Mondiala, lidera de sindicat, Maria Bâjan, a avut o întâlnire cu conducerea. După ce a ieșit de la negocieri, Bâjan a venit în fața presei și a oamenilor pentru a le vorbi despre cele discutate.

Aceasta susține că în fabrică există „o organizare proastă” și că este nevoie de o restructurare.

„Suntem organizați prost la nivel de fabrică, pentru că nu este posibil ca din 420 de persoane să fie doar 240 productivi, iar restul deservesc doar producția. Dat fiind faptul că sunt foarte mulți cei care deservesc producția, nu sunt bani de plătit salariile. Am anjuns în situația în care suntem în minus. Și pentru că nu a fost realizat planul, conducerea a luat hotărârea ca orele suplimentare de sâmbătă să se plătească doar la acele echipe care au realizat planul peste 90%, iar celor care sunt sub 90% să nu li se plătească orele de sâmbătă decât bucățile realizate”, spune Bâjan.

Potrivit liderei de sindicat „celor din regie li se diminuiază salariiile cu 10% până când o să ne redresăm. Pentru că așa nu o să meargă. Până când nu se va face o reorganizare și o restructurare în fabrica noastră, nu o să ne meargă bine. Patronatul le-a spus: dacă își fac planul o să aibă salar, dacă nu-și fac planul nu o să aibă salar”.

Nemulțumiți de situația creată, la ora 12.00, muncitorii mai erau în curtea fabricii, refuzând să reia lucrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.