Gabor Kereskenyi și-a prezentat echipa și oferta electorală pentru Satu Mare

UDMR

Kereskenyi

Candidatul UDMR la funcția de primar al municipiului Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor, împreună cu o parte dintre candidații de pe lista de consilieri municipali propusă de Uniune au prezentat astăzi, 3 mai, în cadrul unei conferințe de presă, oferta lor electorală pentru dezvoltarea orașului.

Alături de Kereskenyi Gabor, la conferința de presă au participat următorii candidați pentru viitorul Consiliu Local: Ștefan Ressler, Magyar Lorand, Maskulik Csaba, Szocs Peter, Butka Gergely, Tiberiu Gunthner, Szejke Ottlia, Iosif Kiss, Zsok Csaba, Ștefan Gati, Zazula Bela și Ștefan Muresan.

„Suntem pregătiți, și am alături de mine, consider, cea mai puternică și cea mai redutabilă echipă de candidați la Consiliul Local din municipiul Satu Mare. Este foarte important pentru noi, susținerea, alături de membrii și simpatizanții noștri, a UDMR-ului, este foarte importantă susținerea colegilor din partea Forumului Democrat German (FDG) și din partea Partidului Civic Maghiar (PCM), a căror reprezentanți sunt propuși pentru funcția de consilier local al municipiului Satu Mare”, a declarat Kereskenyi.
Despre programul UDMR Satu Mare, Kereskenyi spune că „această ofertă electorală a fost scrisă nu numai de noi, ci a fost scrisă de sătmăreni. Pentru că această ofertă se bazează pe opiniile și sugestiile sătmărenilor. Această ofertă nu conține promisiuni deșarte, nu conține chestiuni care nu vor putea fi onorate”.

În ceea ce privește oferta electorală a UDMR Satu Mare, Kereskenyi s-a referit la două capitole, și anume: „Infrastructură și dezvoltare urbană”, respectiv „Siguranța publică”.
„În ultimii ani în Satu Mare s-a construit doar ce s-a moștenit de la administrația anterioară și numai pe proiectele la care s-au depus anterior dosare de finanțare. Nu au fost elaborate proiecte noi. Zona metropolitană există doar pe hârtie. În oraș predomină haosul, aspectul spațiilor publice este dezastruos, iar orașul pare să nu aibă gazdă. Ce măsuri propunem? Trebuie să punem capăt practicilor haotice de dezvoltare urbană, stabilind o direcție clară și planificată. La baza tuturor se află Panul Urbanistic General, în cadrul căruia acordăm o atenție sporită păstrării caracterului civic al zonelor Cartierul Funcționarilor și Lunca Sighet, respectiv soluționării situației din zona Bercu Roșu-Bercu Mare. De asemenea, dorim reînoirea centrului istoric al municipiului Satu Mare, prin accesarea fondurilor europene. Astfel, va fi posibilă restaurarea fațadelor clădirilor, pieței din jurul Turnului Pompierilor, dar și reîmprospătarea aspectului parcului central”, spune Kereskenyi.

De asemenea, acesta a subliniat și importanța achiziționării și renovării Hotelului „Dacia”, rezolvarea situației imobilului de pe strada Horea nr. 6 și a celorlalte clădiri deteriorate. Totodată, se dorește și reabilitatrea Centrului Nou.

„Din cauza infracțiunilor nerezolvate din ultimii ani, ultrajele împotriva unor turiști întâmplate anul trecut, spargerile de mașini din ultiumele luni, dar și atmosfera generală a orașului, arată că sătmărenii nu sunt în siguranță în orașul lor”, a declarat candidatul UDMR.

Astfel, se dorește: sporirea eficienței Poliției Locale; atragerea de tineri către Poliția Locală; instalarea de interfoane în toate scările de bloc; extinderea sistemului de iluminat public; prezența permanentă a Poliției Locale; reînființarea Poliției Ecologice; etc.

În luarea de cuvânt, Maskulik Csaba s-a axat pe problematica relansării economice a municipiului Satu Mare, unul dintre cele mai importante capitole din programul electoral al UDMR. Pentru a atrage investitori, UDMR propune: acordarea de scutiri și facilități pentru investitori, reabilitarea zonelor industriale din oraș, extinderea parcului industrial dar și dezvoltarea unei administrații orientate către mediul de afaceri.

Alte capitole abordate în cadrul conferinței de presă de astăzi de către candidații prezenți la întâlnirea cu jurnaliștii vizează: reconfigurarea circulației rutiere; dezvoltarea unor servicii publice adaptate la nevoile secolului XXI; dezvoltarea unor zone de agrement pe malurile Someșului, extinzându-se astfel spațiul verde al orașului; construirea de locuințe și gestionarea fondului locativ; dezvoltarea sistemului de sănătate și al protecției sociale, dar și al domeniilor legate de educație, cultură, timp liber și sport.

De asemenea, UDMR-ul propune și dezvoltarea unor programe de acordare a burselor pentru tineri, promovarea învățământului dual, crearea unui centru de resurse pentru tineret în clădirea fostului Cinematograf „Victoria” și sprijinirea organizațiilor de tineret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.