Seri Pozitive: „Curajul de a fi cu adevărat tu însuți”

Seara Pozitiva mai Satmareanul

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia „Schimbare Pozitivă” din Cluj și constă în seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă, creându-se un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute fiind teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat. La finalul întâlnirii organizatorii vă propun o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psiholog şi trainer programe de dezvoltare personală.

Tema lunii mai este „Curajul de a fi cu adevărat tu însuți”, iar invitatul serii va fi Bogdan A. Popa. Evenimentul din această lună va avea loc la data de 10 mai, în intervalul orar 18.00-20.30, la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” (Casa de Cultură a Sindicatelor), Bd. Transilvania nr. 3, etaj 1.

Întregul Univers creat, fiecare organism sau entitate presupune prezența unui centru vital: inima este centrul vital al omului, nucleul este centrul vital al celulei; „român” este centrul vital al celor născuți în România. Pe plan profesional centrul vital este reprezentat de propria pasiune și talent, adică adevărata noastră identitate. Contactul cu noi înșine în acest fel produce o intensă și profundă bucurie.

Sunt Bogdan A. Popa, un om care face lucrurile din inimă. M-am născut, prin minune, la Aiud, în 1976. Am urmat Liceul de informatică tot acolo iar apoi am studiat Medicina la Universitatea din Cluj – Napoca. În 1998 m-am înscris în paralel și la Facultatea de Teologie, pe care nu am continuat-o pentru că anul următor, drumul și inima m-au purtat în Italia apoi în Olanda și apoi înapoi în Italia. În 2015, împreună cu soția Ana și cei doi copii am decis să venim în România și să ne continuăm aici activitatea.

Italia a fost locul unde mi-am descoperit pasiunea profesională, adică ecocardiografia, un mod de a vedea inima. Ea a constituit întotdeauna axul existențial încă din perioada studenției. Am avut șansa de a cultiva și dezvolta această pasiune nu doar dintr-un puternic impuls personal dar și datorită îndrumătorilor deosebiți care m-au sprijinit și stimulat. Mă simt un om norocos și de aceea m-aș bucura să vă împărtășesc o parte din experiențele trăite în speranța că ele v-ar putea fi de folos în anumite momente de cumpănă pe plan profesional.

Comunitatea românească din Italia, unde am trăit și lucrat până de curând, este percepută deseori în mod incomplet, negativ. De aceea am simțit nevoia de a afirma (DA!) în mod activ latura normală, pozitivă a României, în cadrul întâlnirilor de real succes cu titlul „Da, sunt român!”. Ele au fost adresate în egală măsură românilor cât și italienilor cu scopul de a stimula afirmarea adevăratei identități romanești și, în același timp, dialogul intercultural. Dacă există printre dvs. persoane care se îndoiesc de faptul că „a fi român” reprezintă unul dintre centrele noastre vitale, voi încerca să le răspund prin argumente și experiențe trăite.

În cursul întâlnirilor amintite am observat că elementul comun în biografiile personalităților prezentate era pasiunea pentru domeniul și activitatea de care s-au ocupat. Iată de ce am încercat să-i stimulez pe membrii comunitații noastre să-și spună problema descoperirii propriei pasiuni și talent în cadrul altui proiect numit „Accademia. Descoperă-ți pasiunea!”, deoarece sunt convins că împlinirea noastră ca neam depinde de împlinirea individuală a fiecăruia.

Despre acestea pe larg și despre multe altele vom dialoga în cadrul unei „Seri Pozitive” în care sper ca pasiunea să vă încălzească inimile.

Înscrieri se pot face la: http://schimbarepozitiva.ro/curajul-de-a-fi-cu-adevarat-tu-insuti/

Organizatorii vă așteaptă într-un nou concept, pentru a face diferența în această lume gri. Aduceți o doză de energie pozitivă în viața dumneavoastră și a celorlalți.

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, înainte de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 de lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setați-vă intenția și toate se vor aranja pentru dumneavoastră.

Partenerii „Serilor Pozitive” Satu Mare sunt: Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, SM Live, Jurnalul de Nord Vest, Jurnalul de Satu Mare și Biblioteca Județeană Satu Mare.

Persoana de contact este Delia Danea – Psiholog&Trainer, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519 , e-mail: contact@viata-un-dar.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.