SolidWorks Electric: inovatia in materie de proiectare care a stabilit noi standarde

Coordonatele pe care sectorul de productie le-a capatat in ultimii ani fac necesara accelerarea proceselor de fabricare. Cererile de productie sunt din ce in ce mai mari, iar timpul pentru desfasurarea proceselor necesare trebuie sa fie cat mai redus. Este nevoie de un nivel de automatizare si inovatie urias pentru ca cerintele pietei sa fie intrunite. Imbunatatirea tehnologiilor folosite in procesul de manufactura se dovedeste necesara nu doar pentru optimizarea operatiunilor, ci si pentru reducerea costurilor si cresterea productivitatii. O data cu dezvoltarea SolidWorks Electrical, proiectarea electrica patrunde intr-o noua era a inovatiei. Interfata dedicata designului electric a fost conceputa special astfel incat sa simplifice operatiunile de proiectare a sistemelor electrice.

Ce este SolidWorks Electrical?

SolidWorks Electrical este un soft conceput pentru proiectarea sistemelor electrice. Cu ajutorul unor intrumente de design inteligente si intuitive, softul simplifica si eficientizeaza munca inginerilor si designerilor.

SolidWorks Electrical este disponbil in trei variante:

  1. SolidWorks Electrical

SolidWorks Electrical este pachetul de baza dedicat designului electric, prin intermediul caruia conceptul poate fi transformat intr-un design detaliat. Acesta simplifica dezvoltarea sistemelor electrice pentru masini si alte aplicatii, prin intermediul instrumentelor pentru diagrame cu una sau mai multe linii electrice. Unul dintre motivele principale pentru care producatorii aleg SolidWorks Electrical este potentialul de accelerare al dezvoltarii produsului prin copierea sau reutilizarea segmentelor circuitelor comune din cadrul unuia sau mai multor proiecte.

  1. SolidWorks Electrical 3D

SolidWorks Electrical 3D permite integrarea diagramelor Solidworks Electrical. Proiectantii pot plasa in propriul model versiunile 3D ale componentelor electrice si pot opera toate echipamentele 3D, astfel incat sa conecteze intreaga instalatie electrica. De asemenea, diagramele 2D si modele 3D pot fi sincronizate in timp real, modificarile fiind actualizate in mod automat.

  1. SolidWorks Electrical Professional

SolidWorks Electrical Professional, cel mai avansat pachet din gama SolidWorks Electrical,  integreaza functiile si instrumentele celorlalte doua pachete.

De ce aleg corporatiile SolidWorks Electrical

solidworkd

SolidWorks Electrical este o interfata din ce in ce mai utilizata in domeniile de productie, iar motivele sunt intemeiate. SolidWorks Electrical faciliteaza o comunicare productiva intre echipele de specialisti responsabile pentru diferite faze ale proiectului, pe intreg parcursul procesului de proiectare. Datorita faptului ca se poate lucra concomitent, iar modificarile sunt actualizate automat, timpul de finalizare al produselor scade considerabil. In plus, SolidWorks Electric face posibila stabilirea exact a lungimii firelor, cablurilor, echipamentelor inainte de realizarea instalatiilor. Astfel, datorita acuratetii designurilor, costurile de productie sunt mai reduse iar proiectele sunt finalizare cu un minimum de erori sau intarzieri. Un sondaj realizat de MIT in 2006 in randul corporatiilor care folosesc SolidWorks timpul de introducere a produselor pe piata a scazut cu 20%, iar cantitatea de materiale folosite in timpul procesului de fabricare a scazut cu 18%.

SolidWorks Electrical nu este atat o achizitie, cat o oportunitate de a excela in domeniul de productie si a reprezentat un salt fara precedent pentru tehnologia din zilele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.