Scandal la ședința de Consiliu Local

scandal

Un schimb de replici între primarul Dorel Coica și consilierii locali UDMR a făcut ca aceștia din urmă să părăsească sala de ședințe, când pe ordinea de zi mai erau doar patru proiecte de hotărâre. Scandalul în ședința de astăzi, 28 aprilie, a Consiliului Local a pornit de la două proiecte de hotărâre referitoare la darea în administrarea a două școli a unor imobile.

Primul dintre proiectele de hotărâre viza darea în administrarea Liceului de Artă a unui imobil aflat în incinta Liceului „UNIO” din Satu Mare. La acest proiect de hotărâre, cei opt consilieri UDMR s-au abținut de la vot, adunându-se doar 13 voturi „pentru”. Având în vedere că trebuiau 16 voturi, adică două treimi din numărul consilierilor locali, proiectul a căzut.

În ceea ce privește al doilea proiect de hotărâre, este vorba despre darea în administrarea Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” a fostei Școli Generale nr. 5. Nici acest proiect nu a trecut de votul consilierilor.

Prezent la ședința de astăzi, primarul i-a întrebat pe consilierii UDMR dacă ar dori ca cele două imobile să fie cedate în administrarea Liceului Reformat. În urma unui schimb de replici între edil și consilierii UDMR, liderul consilierilor Uniunii, Magyar Lorand, a hotărât ca fracțiunea pe care o reprezintă să părăsească ședința.

După ieșirea consilierilor UDMR, liberalul Adrian Albu a cedat la propriu începând să strige cerându-i edilului „să termine cu circul”.

„Văzând ce se întâmplă eu i-am întrebat frumos: spuneți-ne și nouă ce vreți? Vreți să cedați cele două școli Liceului Reformat? Spuneți-ne să știm și noi. Și atunci s-au simțit jigniți și au părăsit sala de ședințe. Dar a fost mai bine așa. A fost măcar liniște”, spune primarul Dorel Coica.

În urma acestui scandal, ultimele puncte de pe ordinea de zi au fost amânate, deoarece pentru votarea acestora e nevoie de un cvorum de două treimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.